cherechesiLa finalul săptămânii trecute, județul Arad avea trei reprezentante la nivelul Ligii a III-a, însă cu câteva ore înainte de reluarea meciurilor pe puncte pe firmament a mai apărut o formație. Ea încă se numește Europa Alba Iulia, dar își va desfășura partidele de pe teren propriu la Chișineu-Criș, iar din vară va fi schimbată și firma. Dar, până atunci, echipa pregătită de Lucian Ciba și Gheorghe Vânătoru are datoria să se salveze de la retrogradare într-o formulă de avarie. Dar, despre prezentul și viitorul noii divizionare a treia cel mai în măsură să vorbească este Daniel Cherecheși, directorul executiv al clubului…
– Dani, putem considera de acum că Aradul mai are o formație în eșalonul trei?
– Da, toate actele sunt în regulă, mutarea s-a oficializat la FRF, iar luni va veni o Comisie care să omologheze baza noastră sportivă.
– Cum se va numi echipa?
– Până la vară nu-i putem schimba numele, așa că rămâne Europa Alba Iulia. La finalul campionatului, va intra și Primăria în participațiune cu 49% și numele clubului va fi Crișul Chișineu-Criș.
– Bineînțeles, dacă echipa nu retrogradează în Liga a IV-a…
– Aceasta este condiția principală pentru ca totul să meargă pe roate de acum înainte la Criș. Echipa știe că are ca obiectiv pentru retur menținerea în Liga a III-a și cred că îl va îndeplini fără mari probleme.
– Nu vă pare rău că trebuie să vă despărțiți de unii jucători care s-au pregătit toată iarna la Chișneu-Criș?
– Din păcate, în cazul majorității dintre ei au apărut motive independete de noi. Cea mai mare pierdere este Petrescu, jucător de valoare și experiență, care și-a dezvoltat relații de joc cu restul coechipierilor, dar ar fi fost la al treilea transfer într-un sezon și regulamentul nu permite asta. Mai sunt și fotbaliști care lucrează și în altă parte, ca și Lăcătuș, ori la Liga a III-a nu mai putem accepta asta. La restul am renunțat fiindcă, din punctul nostru de vedere, nu corespund nivelului.
– Ne poți spune numele care formează lotul de jucători ei Europei pentru retur.
– În proporție de 95% lotul va fi format din: Rusu și Răducanu – portari și jucătorii de câmp: Condrea, Pistol, Ban, Băd, V. Fritea, R. Fritea, Toseschi, Ciornei, Neacșu, Pirtea, Hîrciagă, Apetri, Circov, Issa și Munteanu, acesta din urmă neputând să joace așa cum a dorit la Seso Câmpia Turzii fiindcă ar fi fost al treilea transfer al sezonului.
– Va fi rivalitate cu Sebișul, mai ales că ați avut ceva diferende pe „cazul Albert”?
– Eu nu o să am niciodată ambiții cu o altă echipă din județul Arad. Consider că trebuie să ne batem cu alții și mai puțin între noi. Nu cred un jucător fără caracter va afecta relațiile dintre cele două cluburi.
– Concluzionând, ce ar trebui să înțelegem din această revenire a Crișului – după mulți ani – în circuitul Ligii a III-a?
– Eu zic că un vis împlinit pentru suporterii din Chișineu-Criș, dar și pentru mine. Îmi amintesc de vremurile când tata era fotbalist și tribunele se umpleau în orașul nostru, era mereu o atmosferă de sărbătoare. În ziua în care am intrat în fotbal ca și conducător m-am gândit doar la promovarea în Liga a III-a. Chiar dacă nu am făcut-o pe teren, e bine că am făcut-o și așa mulțumită domnului Gombos și Primăriei din Chișineu-Criș.

Recomandările redacției