•  Interviu cu directorul administrativ al Primăriei, Monel Pâncotan

IMG_3957 Este de-acum clar și evident pentru oricine că orașul Pâncota – și satul aparținător Măderat –     s-a plasat definitiv pe un trend ascendent de dezvoltare, lucru apreciat de locuitorii săi. Firește, n-a fost ușor și nici simplu dar pentru că în administrația pâncotană a fost un colectiv unit și de bună-credință acest lucru a fost posibil.
Așa se face că în discuția purtată recent cu directorul administrativ al Primăriei, Monel Pâncotan a accentuat câteva din aspectele mai deosebite ale acestor eforturi colective.
– Cum apreciați până acum situația acestui an, din punct de vedere al investițiilor și ce aveți acum în lucru?
– Putem enumera câteva reali­zări ale acestui an. Astfel, până acum am terminat documentația tehnică pentru Piața Agroalimentară din Pâncota, lucrare ce urmează să fie scoasă la licitație în perioada imediat următoare; s-a realizat, la Grădinița cu program normal (Coloja) sistemul de încălzire centrală, iar după obținerea avizului să facem și branșarea la gazul metan pentru ca în iarna ce vine preșcolarii să încălzire pe gaz în clase.
În perioada 28-30 aprilie se va definitiva amplasamentul la lucrarea de canalizare ce are termen de execuție până în 2016; am obținut și finanțare pentru două drumuri prin programul GAL în Măderat; am obținut finanțare pentru lucrări la Centrul de Informare și nPromovare Turistică, contractul urmând să se semneze la București în 28-29 aprilie a.c.
– Cum apreciați acum, la aproape patru luni scurse din acest an, „dimensiunea“ bugetului pe 2015?
– Ce pot să zic; avem un buget acceptabil față de alte primării… La noi, însă, indiferent câți bani avem facem tot posibilul să-i drămuim în așa fel încât să putem realiza majoritatea lucrărilor pe 2015, în func­ție de stadiul, desfășurarea și im­- portanța lor.
IMG_3964– Făceați la început referire și la unele aspecte din satul Măderat; despre ce este vorba?
– Vreau să subliniez că noi când vorbim de modernizări ne referim la oraș în întregul lui, adică și la satul aparținător. Și în Măderat sunt realizate aceleași modernizări; nu e nici o diferență. Mă refer la utilități: au apă potabilă, gaz metan iar în altă ordine de idei și medic de familie, farmacie, la fel ca în Pâncota. Avem prevăzut, de asemenea, și reabilitarea drumurilor atât din sat cât și din oraș în acest an; reali­zarea unui loc de joacă pentru copii, a unui spațiu de sport pentru tineret și alte facilități.

Recomandările redacției