Comitetului Județean pentru Situații de Urgență vine cu vești bune în pragul noului an. Începând de mâine, 30 decembrie, Chișineu-Criș, Pâncota, Sântana, Buteni, Covăsinț, Ghioroc, Săvârșin, Secusigiu intră în scenariu verde. În acest scenariu, restaurantele și cafenelele, precum și operatorii de jocuri de noroc vor putea funcționa și în interior, cu un grad de ocupare de 50%. Este permisă, de asemenea, organizarea și desfășurarea activității din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte,  cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

O altă veste bună e că nicio localitate nu a fost introdusă în scenariul roșu, aferent unei incidențe de peste 3 cazuri la mia de locuitori.  

Scenariul galben a fost prelungit la Curtici și Beliu, iar alte patru localități – Păuliș, Șagu, Vărădia de Mureș și Vladimirescu –  au fost introduse în acest scenariu după ce au ieșit cu bine din scenariul roșu.

În prezent, 34 de localități se află în scenariul verde, 33 sunt în scenariul galben și 11 sunt încă în scenariul roșu.

Trebuie menționat că municipiul Arad se află în scenariul roșu până în 1 ianuarie, în ciuda faptului că incidența a scăzut sub 3/1000.

Recomandările redacției