Atunci când se uită peste CV-ul tău, un angajator va fi foarte atent la secţiunea cu aptitudini. Tocmai de aceea este de preferat să scrii CV-uri separate și să modifici secţiunea de aptitudini în funcţie de calităţile specifice pe care le caută un manager pentru postul la care visezi. Bineînţeles, trebuie să deţii aceste aptitudini cu adevărat.
În articolul de față vom vorbi despre aptitudinile care sunt apreciate de toți angajatorii și care te vor ajuta cu siguranță să obții un salariu mare și să te remarci în fața concurenței. Iată care sunt acestea:
Cunoașterea limbii engleze
Limba engleză a devenit o a doua limbă maternă pentru mulți dintre locuitorii pla­netei. Așa că nu mai e de mirare că un anga­jator va avea pretenția să o știi la perfecție.
Abilitatea de a rezolva probleme
Nu contează despre ce job este vorba, cu siguranță te vei lovi de probleme la un moment dat. Angajatorul tău vrea să știe că ești capabil să găsești soluții eficiente și rapide.
Flexibilitatea
Nu sunt puține companiile în căutare de angajați dinamici și care se pot adapta la orice situație sau care dețin o abilitate înnăscută de trata cu originalitate circumstanțe cât mai diferite, pentru a obține cel mai bun rezultat final.
Gândirea critică
Abilitatea de a gândi rațional și logic este baza gândirii critice. Angajatorii caută oameni care pot să găsească cei mai buni pași pentru a rezolva o anumită problemă sau a duce la bun sfârșit un proiect. Cei care gândesc critic sunt capabili să găseas­că procese de muncă menite să le simplifice sarcinile. Tocmai de aceea deținerea acestei aptitudini este atât de importantă în ochii angajatorilor.
Abilitățile de comunicare
Chiar dacă este vorba de comunicare verbală sau în scris, este important ca un angajat să știe cum să vorbească cu șeful lui, cu colegii de muncă sau cu clienții. Cu cât ești un comunicator mai bun, cu atât vor fi mai bune rezultatele pe care le generezi.

Recomandările redacției