Polițiștii de frontieră depistează zilnic mai multe persoane, care doresc să treacă granița ilegal, fie cu documente false sau chiar fără documente. Nu a fost altfel nici ieri, nici astăzi. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac I şi II au depistat cinci cetăţeni din Siria și Algeria, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

Ieri seara, în jurul orei 21:30, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, la aproximativ 250 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, două persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Imediat, cei doi cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni sirieni, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 29, respectiv 33 de ani.

În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 02:00, la P.T.F. Nădlac II, poliţiştii de frontieră au observat la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt trei cetăţeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 25 şi 27 de ani.

În ambele cazuri, persoanele au declarat că doreau să ajungă în state din vestul Europei. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii sirieni şi algerieni, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției