La frontieră, nici o zi nu se arată liniștită. Vineri, în data de 31 ianuarie 2020, în jurul orei 06.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român M.B., în vârstă de 38 ani. Acesta se afla la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Benz, model Sprinter, înmatriculată în România. La prima vedere, nimic neobișnuit dar, în urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport.
Astfel a apărut și surpriza. În interiorul autoutilitarei au fost descoperite, în partea din faţă a compartimentului marfă, ascunse printre bagaje, cinci persoane de sex masculin.
Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din India, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani, posesori ai unor permise de şedere pe teritoriul României. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii afro-asiatici, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției