sirieniPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Nădlac au depistat cinci cetăţeni sirieni care intenţionau să treacă ilegal frontiera româno-ungară pentru a ajun­ge în Spaţiul Schengen.
În data de 11 iunie, în jurul orei 13.45, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, pe baza unei informaţii primite, au depistat în zona de responsabilitate a sectorului cinci persoane (trei de sex masculin, din care doi copii şi două de sex feminin) care se deplasau pe jos, pe câmp, pe lângă terminalul de automarfare, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat.
Cele cinci persoane au fost reţinute şi conduse la sediul sectorului P.F. pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de cinci cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 6 şi 60 de ani. Din declaraţiile celor în cauză a rezultat faptul că aceştia intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat, pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.
„Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, co­misar şef Daniel Iancu.
(C.G.)

Recomandările redacției