Cinsprezece cetăţeni din Afganistan,  care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu deşeuri de aluminiu, respectiv piese metalice, au fost depistaţi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Ieri, 17 decembrie, în jurul orei 15.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din România, în vârstă de 35 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de aluminiu pe ruta România – Ungaria.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, opt persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani.

De asemenea tot ieri, în jurul orei 04.30, la acelaşi punct de trecere, poliţiştii de frontieră au depistat alţi şapte cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 12 și 32 de ani, ascunşi într-un camion încărcat cu piese metalice, condus de un cetăţean român.

În ambele situaţii, cetăţenii străini, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Recomandările redacției