cioriLocuitorii din zona Podgoria, de pe principalul bulevard al municipiului se arată revoltaţi de faptul că de câteva săptămâni ciorile au invadat zona. Practic în copacii de pe Revoluţiei, dintre intersecţiile cu Lacului şi Andrei Mureşanu, zeci de ciori şi-au făcut cuiburi. Acestea fac un zgomot infernal, începând cu primele ore ale fiecărei dimineţi. Locatarii din zonă sunt supăraţi pe autorităţile publice locale care nu au mişcat un deget pentru a rezolva problema. „Ciorile şi-au făcut cuiburi în pomii situaţi pe Bulevardul Revoluţiei, iar situaţia este una de calvar. Începând cu ora cinci dimineaţa acestea fac un zgomot deranjant şi lumea nu se poate odihni. Practic, noi cei care locuim pe Revoluţiei între Podgoria şi Andrei Mureşanu (fostă Ecaterina Varga) avem linişte doar între orele 20 şi cinci dimineaţa”, ne spune Daniel Mo­cuţa, unul dintre cei ce locuiesc în zonă.
Reprezentanţii asociaţiie de locatari de pe Revoluţiei 26-38 au sesizat, încă de la finele lunii trecute această problemă. Cei de la primăria condusă de Gheorghe Falcă, cărora localnicii le-au adus la cunoştinţă situaţia, nu au făcut deocamdată nimic. „Am făcut o solicitare pe adresa Primăriei Municipiului Arad. Am descris situaţia existentă încă de la finele lunii martie, dar nu s-a făcut nimic. Nu este posibil ca Aradul care este un oraş european să aibă ase­menea situaţii. Toţi cei care vizitează Aradul rămân cu acest gust amar”, mai completează localnicul.
Acesta mai susţine că dacă pomii vor înflori, procesul de eliminare a acestor cuiburi de ciori va fi imposibil de pus în practică. „Dacă nu se intervine rapid şi nu se trece la tăierea crengilor pe care sunt cuiburile va fi foarte greu. Nu se va mai putea interveni ulterior, iar acest lucru înseamnă că aceste păsări vor rămâne aici mult şi bine. Noi, cei care locuim în această zonă suntem cei care avem mai mult de suferit. Solicităm şi pe această cale ca reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad să răspundă solicitării noastre”, conchide arădeanul.

Recomandările redacției