UTA se pregătește să înfrunte una dintre cele mai bune echipe din clasament, CS Universitatea Craiova. După reușita de pe terenul campioanei CFR și înfrângerea de pe Arena Națională cu FCSB, UTA va lupta luni sera pe arena „Francis Neuman“ într-un meci al etapei a XIII-a din Liga 1. Căpitanul Ciprian Rus are rămâne atacant de bază, după ce Hora și Morar au fost suspendați. „Ne aflăm în fața unui meci foarte important, contra unei echipe care anul trecut s-a bătut la câștigarea campionatului până în ultima etapă. Au jucători de calitate, cu prezențe în echipa națională, vom face tot posibilul să păstrăm cele trei puncte la Arad. Contează absențele lui Horică și Vlăduț, dar în față am schimbat mereu. Mister nu a ales un cuplu fix de atacanți, a existat un sistem de rotație, a încercat tot timpul să îi aleagă pe cei mai în formă pentru binele echipei, iar acest sistem ne-a ținut pe toți în priză. E clar că în ultimele meciuri au jucat cei doi fotbaliști suspendați la acest meci, probabil că au fost mai în ritm, au și reușit să înscrie. Iar ca atacant dacă înscrii și echipa câștigă, e clar că ți-ai făcut treaba, poți să fii împăcat”, spune căpitanul echipei arădene.

Craiovenii au absențe importante, fapt care sporește șansele echipei lui Laszlo Balint. Mihăilă, plecat în vară la Parma, în timp ce Koljic e accidentat. „Au fost doi jucători foarte importanți, mai ales Koljic, care a marcat destul de multe goluri. Mihăilă la fel, dar, până la urmă, dispun de jucători foarte valoroși, care îi pot înlocui cu brio pe cei doi. Dacă va lipsi și Bălașa, care nu a terminat pe teren meciul cu Mediașul, va intra probabil Papp, care este la rândul său un jucător trecut pe la națională, cu destulă experiență. Nu știu dacă e o problemă foarte mare pentru ei, nu sunt descoperiți pe acel post. Dar, indiferent cu ce echipă va juca Craiova, pentru noi e important să ne iasă jocul și să intrăm hotărâți pe teren, având datoria să și ștergem cu buretele insuccesul dureros de la București”, mai susține Rus.

Cipri Rus a mai întâlnit-o pe Craiova în Liga 1când juca pentru ASA Târgu Mureș, însă fără a se remarca. „Am pierdut cu 2-0 acel meci în care am jucat, Craiova a avut mereu o echipă bună. Ca atacant e important să marchezi și să îți ajuți echipa, nu prea contează adversarul. Chiar dacă am marcat cu Iașiul, am pierdut acel meci, nu a fost nici o bucurie, am și uitat demult acea reușită”.

După meciul de pe arena arădeană, UTA se va deplasa la Sfântu Gheorghe pentru partida cu Sepsi, iar în ultimul meci al acestui an o va întâlni pe Astra tot pe teren propriu. „Trebuie să o luăm treptat, meciul cu Craiova este important, de la locul 6 la locul 12 sunt doar 4 puncte, iar aceste ultime trei etape sunt foarte importante în ecuația clasamentului. Dacă faci puncte în aceste meciuri, clasamentul se va rupe cât de cât, iar dacă ești în prima parte îți va fi mult mai ușor în retur”, a adăugat căpitanul, Cipri Rus.

Recomandările redacției