drumuri reparatii

Drumurile din toate cele cinci sectoare ale judeţului – Arad, Ineu, Chişineu – Criş, Lipova şi Sebiş vor intra în lucru în această perioadă. Administraţia a ales firmele care se vor ocupa de lucrările de întreţinere şi reparaţii a drumurilor judeţului. Un număr de 13 firme au participat la licitaţii şi de această dată, Consiliul Judeţean (CJA) nu a avut probleme cu contestaţiile. În total, CJA va avea de plătit peste 20 de milioane de lei, pentru lucrări. Acordurile cadru pentru lucrări au fost semnate la Consiliul Judeţean.

„Au fost multe nemulţumiri şi reclamaţii legate de starea drumurilor. Diferenţele de temeperatură din iarna trecută au degradat mult drumurile, dar noi, pentru a putea ajunge să le reabilităm, a trebuit să trecem prin toate etepele, de la aprobarea bugetului şi până la achiziţii. Pentru toate tronsoanele de drumuri au fost cinci licitaţii într-una, la care au participat un număr de 13 firme. Din fericire nu au existat contestaţii, astfel că totul a mers bine. Este vorba de un contract cadru, pe patru ani de zile, ceea ce înseamnă că nu vom mai avea licitaţii şi va putea fi asigurată continuitatea lucrărilor“, a spus Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean.

Firmele câştigătoare sunt SC Sylc Con Trans SRL, SC Axela Construcţii SRL şi SC Tehnodomus SRL. Durata maximă a acordului este de 48 de luni, iar valoarea maximă a lucrărilor este de 20.156.970,16 lei, fără TVA. „Semnarea acestor cinci contracte, astăzi, arată determinarea noastră de a îmbunătăţi calitatea infrastructurii rutiere a întregului judeţ. Beneficiile pentru arădeni şi pentru persoanele care tranzitează judeţul se vor putea vedea în scurt timp, prin creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile judeţene. Ne bucură faptul că aceste firme sunt locale şi sunt convins că vor realiza lucrări de calitate”, a mai spus Nicolae Ioţcu.

Astfel, lucrările de întreţinere vor consta în plombări, întreţinerea îmbrăcăminţii asfaltice prin stropiri succesive cu utilaj special şi asanarea suprafeţelor burduşite.

Recomandările redacției