avizAleşii judeţeni au avizat, ieri, indicatorii tehnico-economici pentru începerea lucrărilor la drumurile Arad-Felnac – limită judeţ Timiş şi Arad – Seleuş.
Pentru lucrări, administraţia judeţeană a fost nevoită să aloce bani din împrumut. Cum situaţia drumurilor nu era clară din punct de vedere al administrării, fondurile nu au fost prevăzute în buget. Ca atare, Consiliul Judeţean va începe lucrările cu banii din creditul reînnoibil de şapte mili­oane de euro, contractat în urmă cu mai bine de doi ani.
Consiliul Judeţean Arad a aprobat luna trecută protocolul de predare- primire emis de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu privire la revenirea în patrimoniul CJA a celor două drumuri judeţene incluse iniţial în Planul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii: DJ 682 Arad-Felnac –limită judeţ Timiş şi DJ 709 Arad – Seleuş. Lucrările la cele două drumuri aflate într-o stare avansată de de­gradare se vor derula în etape. Vor intra în lucru cele mai afectate tronsoane ale drumurilor, iar investiţiile vor costa câteva zeci de milioane de lei. În perioada următoare vor începe procedurile de licitaţie pentru atri­bu­irea lucrărilor.

Recomandările redacției