dorobantiModernizarea drumului Dorobanţi – Macea costă aproape 2,4 milioane de lei. Aceasta este suma pe care Consiliul Judeţean Arad (CJA) este dispus să o ofere firmei căreia îi va fi atribuit contractul de execuţie a lucrărilor pe acest tronson. Vorbim de o investiţie ce va continua un proiect transfrontalier.
DJ 709 J Dorobanţi – Macea va fi modernizat ca o continuare a investiţiilor derulate pe tronsonul Grăniceri – Sânmartin, parte a proiectului transfrontalier de reabilitare a drumului Elek – Grăniceri.
Consiliul Judeţean a rămas cu economii după construirea drumuri­lor de legătură Dombegyhaz – Variaşu Mic, în cadrul căruia s-a reabilitat DJ 709C Arad– Variaşu Mic şi de Elek – Grăniceri, în care, pe partea română a fost modernizat DJ 709J Grăniceri – Sânmartin. Aceste proiecte transfontaliere au fost derulate de CJA, în parteneriat cu Nemzeti Infrastruktura Fejleszto Zrt din Ungaria şi finanţate din Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013.
Consiliul Judeţean a solicitat autorităţii de management a programului, realocarea fondurilor rămase pentru reabilitarea DJ 709J, Variaşu Mic – Iratoşu şi, pe celălalt proiect, pentru tronsonul DJ 709 J Dorobanţi – Macea. Cererea făcută de administraţia judeţeană a primit aviz pozitiv, astfel că, economiile pot fi folosite pentru noi proiecte. În plus însă, CJA trebuie să contribuie cu bani din bugetul propriu, pentru a putea acoperi lucrările. Consiliului Judeţean i-au rămas disponibili peste 800.000 de euro, de pe ambele proiecte de investiţii derulate.
Consiliul Județean Arad a scos la me­zat deja lucrările pe tronsonul Dorobanţi – Macea, constructorii interesaţi putând să depună oferte până pe data de 18 iunie.

Recomandările redacției