drumAşa cum era de aşteptat, după aprobarea dată în Consiliul Judeţean, admi­nistraţia a scos la licitaţie lucrările de reabilitare a drumului Variaşu Mic – Iratoşu. O sumă de peste 2,17 milioane de lei este dispus CJA să dea pentru executarea lucrărilor – covor bituminos pe DJ 709 J Variaşu Mic – Iratoşu.
Acest proiect este în continuarea lucrărilor realizate cu fondurile obţi­nute în cadrul Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013. Este vorba de construirea drumurilor de legătură Dombegyhaz – Variaşu Mic, în cadrul căruia s-a reabi­litat DJ 709C Arad– Variaşu Mic şi de Elek – Grăniceri, în care, pe partea română a fost modernizat DJ 709J Grăniceri – Sânmartin. Proiectele transfrontaliere au fost derulate de Consi­liul Judeţean Arad, în parteneriat cu Nemzeti Infrastruktura Fejleszto Zrt, din Ungaria şi finanţate din Programul de Cooperare Transfron­talieră Ungaria – România 2007 – 2013.
Primul tronson, Arad – Variaşu Mic a fost inaugurat în primăvara anului trecut. După procedurile de achiziţii, administraţia a constatat că a rămas cu fonduri substanţiale de la cele două proiecte transfrontaliere, fonduri pe care le folo­seşte pentru noi lucrări. CJA caută un constructor pentru lucrările la acest drum până pe data de 27 mai. Lucrările ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de şase luni de la atribuirea contractului.

Recomandările redacției