drumuriPeste 3,78 de milioane de lei a avut de plătit Consiliul Judeţean pentru întreţinerea drumurilor din patru sectoare din judeţ. Este vorba de întreţinerea drumurilor asfaltate din sectoarele: Arad, Chişineu-Criş, Ineu şi Lipova. Alt milion de lei au mai alocat autorităţile pentru lucrările la tronsoanele cuprinse în sectorul Sebiş.

În această perioadă, administraţia judeţeană a dat ordin de începere a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii în mai multe zone din judeţ, între care, pe două dintre cele mai degradate drumuri şi anume, Arad – Şiria – Seleuş şi Arad – Felnac. Pentru sectorul Sebiş s-a încheiat un acord cadru, ceea ce înseamnă că, întreţinerea pe trei ani de zile – 2014- 2016, ar urma că coste aproape 3,5 milioane de lei. Pentru anul acesta însă, lucrările vor costa un milion de lei.

De celelalte patru sectoare se vor ocupa două firme. Pe sectorul Arad, întreţinerea va costa administraţia 805.000 lei, pe sectorul Lipova, 887.000 de lei, iar pentru Chişineu- Criş au fost alocaţi peste 805.000 de lei. Pentru întreţinerea drumurilor cuprinse în sectorul Ineu, din bugetul CJA s-au mai alocat aproape 1,3 milioane de lei.

Anul acesta, CJA dispune de 12,2 milioane de lei, pentru lucrările de întreţinere curentă şi periodică la drumuri şi poduri. Din aceştia, administraţia a calculat că, va cheltui circa şapte milioane de lei pentru lucrări de întreținere și reparaţii la drumuri asfaltate şi pietruite. Pentru factura de deszăpezire pentru iarna 2013-2014, autoritățile au rezervat 2,5 milioane de lei, însă, cel mai probabil, cheltuielile finale sunt mai mici de atât.

Pentru lucrări de fond, ceea ce înseamnă reabilitare şi modernizare, cei mai mulţi bani prevăzuţi de CJA vor fi alocaţi DJ 709 E- DN 7 Pecica – rampă pod peste râul Mureş – 4,7 milioane de lei, drumul de legătură înspre Sânpetru German, pe malul sudic al Mureşului – 2,3 milioane de lei şi DJ 682 Zăbrani-Fântânele, un milion de lei.

Recomandările redacției