OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn proiect ce valorează nu mai puţin de 6,6 milioane de lei va fi derulat de Consiliul Judeţean. Este vorba de realizarea unui sistem informatic prin care să fie gestionat Registrul Agricol Electronic al judeţului. Şi în alte judeţe din ţară se fac în prezent demersuri pentru realizarea Registrului Agricol în format electronic.
Administraţia judeţeană are în plan să depună spre finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013, proiectul „Sistem informatic pentru gestionarea Registrului Agricol Electronic în judeţul Arad”.
În cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Arad va avea rolul de lider de proiect şi intenţionează să achizi­ţioneze sisteme informatice destinate gestiunii unui Registru Agricol în format electronic. Echipamentele şi serviciile de dezvoltare şi implementare a soluţiilor software costă 6,6 milioane de lei, dar achiziţiile se vor face din fonduri europene.
CJA are de acoperit doar 2 la sută din valoarea proiectului, aceasta fiind partea de cofinanţare. Administraţia judeţeană trebuie să încheie un acord de parteneriat cu 15 unităţi administrative din judeţ, cuprinse în proiect. Registrul Agricol electronic are în vedere depășirea simplei digitalizări a documentelor și vizează redefinirea, regândirea în totalitate a proceselor și procedurilor. Informația va fi restructurată și procesele de gestionare a acesteia vor fi recreate, astfel încât se vor crea premisele unei administrări mai eficiente a resurselor agricole.
În şedinţa ordinară de mâine, a Consiliului Judeţean, va fi supus aprobării proiectul, precum şi cheltuielile acestuia.

Recomandările redacției