dotari interventieAdministrația județeană investește în mașini pentru intervenție, pentru sistemul medical și pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgentă ,,Vasile Goldis”Arad .

Astfel, ISU „Vasile Goldiș” va primi o nouă autospecială de la Consiliul Județean, achiziția fiind trecută în planul de investiții l Consiliului Județean. Autoritățile au estimat că vor plăti pentru autospecială 214.000 lei. Alte două utilitare ar urma să fie achiziționate de reprezentanţii CJA, în acest an, una cu 49.000 de lei, pentru activitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență și alta cu 80.000 de lei, ce va fi folosită pentru activitatea proprie.

Până în prezent, Inspectoratul pentru Situații de Urgentă ,,Vasile Goldis” a beneficiat de mai multe dotări, pe bani europeni, printr-un proiect cofinanțat de Consiliul Județean. Este vorba de proiectul „Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Vest” proiect finanţat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013. Contractele de finanțare pentru acest proiect derulat în regiune au fost semnate în urmă cu mai bine de trei ani, chiar la Arad, prin Ministerul Dezvoltării. De dotări în cadrul aceluiași proiect pe bani europeni au mai beneficiat și judeţele Timiş, Caraş-Severin și Hunedoara. ISU Arad s-a dotat în etape până acum, cu mai multe echipamente, printre care se numără mai multe autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă, autospeciale de intervenţie la accidentele colective şi pentru salvări urbane, autospeciale de cercetare NBCR (n.a nuclear, biologic, chimic, radiologic), autospeciale pentru descarcerări grele, autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi asistenţă medicală, ambulanţe de prim-ajutor, ambulanţe de reanimare și dotări pentru centrul de comandă şi control.

Autorităţile vor plăti noile dotări fie din fondurile disponibile pentru dezvoltare în bugetul de anul acesta, fie din economiile din excedentul bugetar al Consiliului Județean, de anul trecut.

Recomandările redacției