drumScos la licitaţie la jumătatea lunii trecute, contractul ce prevede proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare a drumului Arad – Felnac – limită judeţ Timiş nu a fost încă atribuit. Procedura de achiziţie este încă în derulare astfel că, lucrările ar putea începe doar din a doua jumătate a lunii august.

Un număr de opt firme constructoare s-au înghesuit să depună oferte pentru contractarea lucrărilor pe acest drum, unul dintre cele mai degradate din judeţ. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, din cei opt constructori, trei s-au calificat, în prezent, ofertele celor rămaşi în finală fiind în evaluare. În total, reabilitarea şi modernizarea DJ 682 Arad-Felnac limită judeţ Timiş costă aproape 28 de milioane de lei. Pentru anul acesta, de la nivel central s-au primit peste 8,43 de milioane de lei, lucrările urmând să fie efectuate în decursul a trei ani, timp în care se vor aloca celelalte tranşe de finanţare. Finanţarea a fost alocată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL, iar Consiliul Judeţean are de contribuit cu peste 700.000 de lei, adică cu 2,8 la sută din valoarea investiţiei. „Fiind proiectare şi execuţie, procedurile durează mai mult, întrucât pentru proiectarea lucrărilor s-a dat un termen de 30 de zile. Sperăm să semnăm contractul de lucrări cel mai probabil la finele acestei luni, începutul lunii august, după care se va realiza proiectarea acestora. Dacă nu vom avea probleme cu contestaţiile, modernizarea drumului ar putea începe la finele lunii august“, a spus Cristian Drăgan, administratorul public al Consiliului Judeţean Arad.

Ca şi Arad – Şiria, drumul Arad – Felnac a fost preluat în administrare de Ministerul Dezvoltării Regionale şi trebuia modernizat de stat. După schimbarea guvernării a fost supendat şi Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), pe care urma să fie reabilitat şi drumul Arad – Felnac. De atunci, drumul nu a fost predat administraţiei judeţene o lungă perioadă de timp, în care, autorităţile locale nu au putut face nimic pentru modernizare. Drumul a revenit nu de mult timp în administrarea judeţului şi urmează să fie modernizat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Recomandările redacției