cja verde

Nicolae Ioţcu a participat la prima acţiune din cadrul campaniei

Tinerii arădeni îşi pot dota cu calculatoare şcolile în care învaţă, implicându-se în campania eco, lansată de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean. Administraţia judeţeană încurajează elevii arădeni să planteze pomi fructiferi, dar şi să adopte o alimentaţie sănătoasă. Prima acţiune în cadrul campaniei „Gândeşte verde, vezi verde” a fost organizată la începutul acestei săptămâni.

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad s-a alăturat elevilor clasei a VII a Liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” şi a plantat împreună cu aceştia pomi fructiferi, în cadrul campaniei. „Considerăm această campanie, de conştientizare a importanţei consumului de fructe şi legume proaspete, una extrem de importantă pentru elevii de şcoală generală. În această perioadă a vieţii se formează obiceiurile alimentare şi de aceea ne străduim, în măsura în care se poate, să îi informăm pe copii asupra aspectelor legate de o alimentaţie corectă”, a spus preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.

Campania cuprinde un concurs între elevii şcolilor generale din municipiu şi judeţ. Tinerii se vor putea întrece plantând pomi şi amenajând grădinile şcolilor, ori zonele apropiate acestora. Drept răsplată, unităţile şcolare cu cei mai îndemânatici elevi vor primi calculatoare de la Consiliul Judeţean. Şcoala care se va clasa pe locul I va câştiga nouă calculatoare, cea de pe locul II, şapte iar premiul pentru locul III va consta în cinci calculatoare.  Începând cu anul şcolar 2009/2010 se implementează programul comunitar de încurajare a consumului de fructe în şcoli, în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli. Pentru anul şcolar 2013/2014, pe lângă distribuţia gratuită de fructe şi/sau legume, statele membre au obligaţia de a implementa măsuri adiacente al căror scop constă în formarea şi fixarea de obiceiuri alimentare sănătoase în rândul grupului ţintă ales. Conform actului normativ, măsurile adiacente vor fi implementate de consiliile Judeţene şi locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti. Conform cerinţelor UE, acestea au obligaţia să pună în aplicare cel puţin una dintre măsurile adiacente, în mod opţional.

Recomandările redacției