iancuComisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Arad a verificat, în ultimele săptămâni, nu mai puţin de 47 de agenţi economici care se ocupă cu vânzarea de produse cosmetice. Controlul a avut ca obiective principale urmărirea modulului în care operatorii economici res­pectă prevederile legale privind  informarea consumatorilor,  publicitatea, afişarea plachetei cu numărul INFOCONS şi legalitatea funcţio­nării.
„Au fost verificaţi 47 operatori economici  ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului şi judetului Arad. La 30 dintre aceştia au fost descoperite diverse deficienţe: lipsa informării referitor la denumirea şi adresa importatorului; lipsa incripţionării pe ambalaj a lotului de fabricaţie; lipsa traducerii informaţiilor în limba română; neafişarea preţului pe unitatea de măsură; neafişarea preţului într-o formă clară, neechivocă, uşor de citit şi neafişarea orarului de funcţionare şi a certificatului unic de înregistrare la Registrul Comerţului”, susţine  Gheorghe Iancu, comisarul şef adjunct al CJPC Arad.
Acesta a ţinut să precizeze că pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor au fost aplicate  30 sancţiuni contravenţionale în valoare de 43.700 lei.

Recomandările redacției