immVeşti bune pentru întreprinzătorii arădeni. Sesiunea de depunere pe programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă se va deschide în curând.
Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Arad anunţă deschiderea în data de 24 aprilie 2014 a aplicaților de depunere a proiectelor pentru Programului de dezvoltare şi modernizare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, finanțat de către Direcția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, din cadrul Ministerului Economiei.
Prin program se finanțează achizițiile de echipamente IT tehnică de calcul, de cititoare pentru cod de bare, de cântare electronice, aparate de marcat electronice fiscale, de electro și motostivuitoare, de aparatură birotică și mobilier, de utilaje și instalații de lucru inclusiv software-ul aferent, de mijloace de transport marfă sau microbus transport persoane; investițiile în active necorporale referitoare la brevete de invenție, mărci de produse și servicii; realizarea unui site pentru prezentarea activităților precum și a produselor și serviciile acestuia.
Pot primi fonduri IMM-urile, societățile comerciale care au ca obiect de activitatea comercializarea produselor și serviciilor de piață și care au cel puțin un an calendaristic de la înființare. În cadrul programului se acordă finanțare nerambursabilă de maxim 80% din valoarea cheltuielilor eligibile pentru microintreprinderi, 70% pentru intreprinderi mici si 60% pentru intreprinderi mijlocii, dar nu mai mult de 80.000 de lei pe proiect.

Recomandările redacției