tineriAngajatorii care primesc la muncă tineri absolvenți primesc bani, pentru acoperirea unor cheltuieli salariale.

Consiliulul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România – filiala Arad, informează IMM-urile că pot beneficia de subvenții pentru locurile de muncă nou create cu condiția ca întreprinderile să angajeze absolvenți din promoția 2014, de liceu sau facultate. Acești bani vor acoperi cheltuielile salariale complete pentru un salariu net de 900 de lei pentru absolvenții cu studii medii și de 1.300 de lei pentru cei cu studii superioare.

Banii se dau pentru o perioadă de minim șase luni și maximum 12 luni, iar angajatorii au obligația de a menține posturile nou create pe o perioadă de timp cel puțin egală cu cea pentru care s-a încasat subvenția.

Valoarea totală estimată a subvenților care vor fi acordate este de aproximativ 80 milioane de lei, fiind estimat un număr de 1.000 de întreprinderi care vor putea beneficia de aceste subvenții.

Înscrierea se face până la epuizarea bugetelor alocate prin tehnoredactarea/semnarea/ștampilarea și transmiterea prin e-mail a formularelor de înregistrare disponibile în format editabil și electronic pe site-ul www.aippimm.ro și www.imm.gov.ro, unde pot fi regăsite mai multe informații.

Recomandările redacției