Managerul Călin Cojocaru nu a plecat cu mâna goală de la Național Sebiș, ci l-a luat cu el la ACS Poli Timișoara și pe cel mai bun şi mai constant fotbalist al turului pe malul Crișului Alb. Ghanezul Charles Ankomah venise în vară la divizionara a treia și s-a impus imediat ca și coordonator de joc în „alb-albastru”. Trecutul său în tricoul belgienilor de la Lierse, pentru care a bifat și o prezență în prima ligă,
l-a recomandat în fotbalul românesc, unde, iată, schimbă eșaloanele în numai două luni de zile. De asemenea, Cojocaru l-a mai luat lângă el și pe Mircea Stupu, un tânăr fundaș central cu care a lucrat la Sebiș în urmă cu două sezoane și care acum întărea Giarmata, tot în Liga a III-a.
”Clubul nostru a semnat angajamente cu doi jucători noi, aceștia alăturându-se antrenamentelor echipei. Cei doi provin de la Național Sebiș. Mijlocașul central Charles Ankomah (născut pe 10 aprilie 1996, în Ghana) are rezidență belgiană, a semnat pe doi ani și a mai evoluat la JMG Accra (Ghana), Lierse (Belgia) și Olympique Londais (Franța). Stoperul Mircea Stupu (născut pe 11 fe­bruarie 1997) a fost crescut la LPS Banatul și a mai jucat și la Millenium Giarmata”, e comunicatul postat pe pagina de facebook a lui ACS Poli Timișoara.
Demetrescu: „O acțiune pe care nu o credeam posibilă, urâta această despărțire de Cojocaru”
După plecarea lui Călin Cojocaru la Timișoara, Clubul Național Sebiș nu a numit un alt manager sau președinte, ci doar pe antrenorul Cosmin Merșca. Astfel, despre situația creată de plecarea pe nepusă masă a lui Ankomah la ACS Poli a vorbit viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Sebiș. „Suntem din nou într-o situație neplăcută. După ce am rămas fără antrenor cu cinci etape înainte de finalul turului, o situație pe care am înțeles-o date fiind apropierea domnului Cojocaru de familie și oferta de la clubul de Liga a II-a, iată că acum suntem surprinși de o acțiune pe care nu o credeam posibilă. Fostul conducător al clubului, tot în persoana lui Cojocaru, a înregimentat un jucător cu contract de amator, lucru neștiut de noi, el având încrederea noastră deplină în managerierea treburilor echipei. Dar iată că ne-am înșelat. Acum, antrenorul Cojocaru profită de lipsa contractului de jucător făcută de fostul conducător, același Cojocaru și îl ia pur și simplu și îl duce la ACS Poli Timișoara. Eu am discutat cu jucătorul, acesta a spus că vrea să plece la Timișoara, probabil tentat de Liga a II-a și de promisiunile făcute de cel care l-a luat și în această situație nu mai putem face nimic decât să îi mulțumim pentru ce a făcut până acum la echipă și să îi urăm succes. În cei peste 10 ani de Liga 3-a au trecut pe la noi mulți tehnicieni și jucători dar ne-am despărțit de toți în condiții bune, amiabile și cu majoritatea păstrăm legătura și în prezent și ne stimăm reciproc. Cred că ceea ce a făcut Cojocaru este foarte urât, această despărțire pe ușa din spate nu ne-am fi imaginat-o nimeni de la Sebiș. Dar asta este viața, învățăm și noi și pe viitor ne vom lua toate măsurile de siguranță pentru a nu se mai repeta astfel de fapte. Ca o părere personală, nu cred că ducerea lui Ankomah la ACS Poli îi va salva de retrogradare, însă pe noi ne-a făcut să ne deschidem definitiv ochii. Am încre­dere în jucătorii pe care îi avem acum la echipă și în Merșca, sunt sigur că nu va conta această plecare și noi vom scoate maxim din cele patru etape rămase pentru a termina pe podiumul clasamentului”, ne-a declarat Radu Demetrescu.
Așadar, Cosmin Merșca pierde un fotbalist foarte important în angrenajul echipei cu patru etape înainte de finalul turului. Se pare că fotbalistul ghanez a putut fi legitimat în afara perioadei de transferuri fiind avea statut de amator, iar ACS Poli i-a oferit un contract de profesionist.

Recomandările redacției