Poliţiştii arădeni au defăşurat o acţiune de amploare, în colaborare cu reprezentanţii Registrului Auto Român, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pe linia respectării normelor codului rutier.

Este vorba despre o colaborare cu RAR, reprezentanţii Registrului Auto Român, privind starea tehnică a autovehiculelor în trafic. Acţiunea a avut loc în mai multe zone din municipiu, cu efective mărite, din cadrul Biroului Rutier şi Serviciului Rutier.

Poliţiştii au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale, pentru mai multe nereguli, printre care nefolosirea de centurii de siguranţă, neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi în traversarea străzii, depăşirea vitezei legale de deplasare şi alte abateri de la normele codului rutier. Valoarea totală a amenzilor a fost de aproximativ 20.000 de lei.

În principal, şoferii au fost sancţionaţi pentru neacordare de prioritate pietonilor. În acelaşi timp, pietonii au fost sancţionaţi pentru nerespectarea semaforului sau prin trecerea prin loc nepermis.

„Acţiunea a fost organizată pe linia respectării regulilor de circulaţie la trecerile de pietoni, şi în subsidiar pentru nerespectarea celorlalte norme rutiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.

De asemenea, poliţiştii au reţinut şapte permise de conducere, pentru neacordare de prioritate pietonilor şi sase certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției