donatie[1]

Arădenii care doresc să doneze cărţi pentru copiii din Republica Moldova o pot face în cadrul acţiunii “Cărţile Copilăriei”, iniţiată de actriţa Oltea Blaga, Asociația ”Mobilizeaza-te!” și Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad.

Inițiativa are la bază vizita la Arad, a elevei Monica Pîrlici și tatălui ei, primar în comuna Zbieroaia din Republica Moldova, câștigătoare a concursului “Moldova are talent!”.

Monica a câștigat concursul cu un program în care a recitat poezii.

“Ea a povestit cât de mult își dorește să citească și cărți în limba română și nu are această posibilitate pentru că la biblioteca din sat, 90% din cărți sunt în limba rusă. Totul se întâmplă într-un sat unde locuiește un singur rus, ceilalți cetățeni fiind de naționalitate română. Văzând aceste probleme ne-am gândit să lansăm această donație de carte”, a spus Gabriel Iazbinsky, reprezentantul Asociației ”Mobilizeaza-te!”.

Acesta a mai adăugat că, cei care au acasă cărţi, pe care le-au citit deja sau au primit încă un exemplar, le pot dona la Colegiul Național “Preparandia – Dimitrie Țichindeal” din Arad, B-dul General Dragalina nr.5-7.

Cărţile vor fi trimise copiilor în Republica Moldova pentru a realiza o bibliotecă în comuna Zbieroaia.

Recomandările redacției