Probabil că pentru un spectator neutru meciul a fost unul foarte spectaculos, având în vedere multitudinea de evenimente, ocaziile uriașe precum și evoluția scorului, însă trebuie să recunoaștem faptul că acest scenariu a fost cauzat în primul rând de numeroasele erori comise de actorii din iarbă. UTA a greșit mult din punct de vedere tehnic, Dinamo a ratat ocazii uriașe iar arbitrul Marian Barbu nu s-a lăsat nici el mai prejos având câteva decizii bizare, una dintre ele cu impact major în desfășurarea jocului.

În formula Iacob – Shlyakov, Erico, Benga, Baravykas – Batha, Isac – Antal, Ubbink, Roger – Hora, UTA a început slab partida, în special din punct de vedere defensiv, fundașii Bătrânei Doamne arătând superficiali în marcaj și deficitari în așezare. În acest context Dinamo deschide scorul în minutul 7, atunci când Itu a făcut ce-a vrut pe flancul drept al defensivei arădene, i-a pasat lui Torje care nemarcat în centrul careului a plasat mingea lângă bară.

După primirea golului UTA s-a aruncat în atac însă marile ocazii aparțin tot gazdelor. În minutul 18 Torje are șansa de a face „dubla“ dar trimite pe lângă poartă din 6 metri. 4 minute mai târziu Sorescu rămâne singur cu Iacob dar trage și el în afara cadrului porții.

Dominarea UTA-ei este sterilă, cu multe centrări trimise în careu dar acestea fie au fost fără adresă fie au fost gestionate mai bine de fundașii dinamoviști în duelurile cu Hora sau Antal. Batha l-a încercat de două ori pe Iliev cu șuturi de la distanță dar bulgarul a fost de fiecare dată la post. Singura ocazie mare a echipei noastre i-a aparținut lui Hora care la singura oportunitate în care a scăpat din marcaj a trimis în bară de la aproximativ 10 metri de poartă.

Finalul reprizei o găsește pe UTA în genunchi după eliminarea lui Batha. Albanezul a protejat mingea cu brațul la un duel cu un adversar iar arbitrul brașovean Marian Barbu a decis că pentru acest gest merită eliminarea. Asta deși în astfel de faze regulamentul impune maxim cartonaș galben.

La pauză Laszlo Balint a făcut nu mai puțin de trei schimbări: Vorobjovas în locul lui Isac, Miculescu în locul lui Antal și Dangubic în locul lui Hora. Din păcate, la fel ca în prima repriză, elevii lui Mircea Rednic sunt cei care dau lovitura. În minutul 53 Shlyakov gestionează neglijent un duel cu Steliano Filip și îl faultează pe acesta în careu. Sorescu execută impecabil penaltyul și, cu 2-0 pe tabelă și un om în plus pe teren, Dinamo se vedea deja învingătoare.

UTA se aruncă disperată în atac și la câteva minute după golul lui Sorescu are o triplă ocazie. Shlyakov trimite cu capul spre poartă dar Iliev are o intervenție foarte bună, Miculescu alunecă și nu reușește să trimită mingea în plasă, balonul ajunge la Roger care recentrează și același Miculescu ratează întâlnirea cu mingea la doi metri de poarta goală.

Tânărul jucător al UTA-ei se va revanșa în minutul 61. Atunci Ubbink a prins un șut foarte bun de la marginea careului, Iliev a respins până la Miculescu, lovitura de cap a acestuia este respinsă din nou de portarul lui Dinamo dar mingea rămâne în fața porții iar Miculescu, de la pământ are o execuție care aproape că a sfidat principiile anatomice și a împins mingea în poartă.

UTA continuă să domine dar Dinamo putea închide meciul pe contraatac. Doi jucători ai gazdelor scapă singuri cu Iacob în minutul 76, Sorescu îl lasă pe Moldoveanu cu mingea și poarta goală în față dar fotbalistul dinamovist alunecă, pierde o secundă, suficient ca Shlyakov repliat între timp, să respingă de pe linia porții.

Balint îl trimite în teren și pe Bustea în locul lui Baravykas dar dominarea UTA-ei este tot mai sterilă, mai haotică. Singura șansă mai clară a venit în urma unui corner când Erico trimite cu capul din 6 metri dar mingea este reținută de Iliev.

Prelungirile dictate de central au fost total nerecomandate cardiacilor. În minutul 90+3 Amzar ratează golul decisiv pentru Dinamo trimițând în bară iar un minut mai târziu Benga dintr-o poziție foarte bună reia peste poartă. Toată lumea a crezut că aceste faze au închis meciul dar în al cincilea minut de prelungire, Shlyakov pătrunde în careu într-o acțiune disperată, Filip degajează la întâmplare, mingea îl lovește pe jucătorul rus căzut la pământ și ricoșează în fața porții de unde Miculescu o împinge în plasă.

Cu siguranță deznodământul meciului nu mulțumește niciuna dintre echipe. Dinamo a avut 2-0, alte 4 ocazii uriașe precum și om în plus timp de o repriză. UTA, sub aspectul jocului și ținând cont de egalarea venită în ultimul minut poate părea echipa care trebuie să fie mulțumită însă dacă ținem cont că echipa noastră a mers în „Ștefan cel Mare“ din postura de mare favorită,  dar „la rece“ poate concluziona că pierdut astăzi două puncte.

Recomandările redacției