jandarmerieUn echipaj de jandarmi din cadrul Grupei de Supraveghere şi Ordine Publică Lipova a depistat în zona comunei Păuliş, zilele trecute, două persoane care comercializau, în mod ambulant, diferite produse.

Jandarmii au procedat la stabilirea identităţii persoanelor, iar, după verificări, a rezultat că este vorba de doi soţi cu domiciliul în oraşul Lipova. Aceştia ofereau spre comercializare produse alimentare şi nealimentare de uz casnic, dintr-un microbuz pentru transport de persoane, fără a avea autorizaţie în acest sens şi nici documente de provenienţă a mărfii.
„Pe timpul controlului efectuat, în microbuz au mai fost găsite, pe lângă produsele menţionate, şi 22 pungi cu tutun, de diferite gramaje, în greutate totală de 3370 grame. Având în vedere faptul că ,,deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limită a un kg tutun de fumat“, reprezintă infracţiune, conform prevederilor Legii nr. 571/2003, modificată şi completată, celor două persoane le-au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale”, ne informa mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.
Întreaga cantitate de tutun a fost ridicată în vederea confiscării şi predată Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Arad pentru stabilirea măsurilor ce se impun, celelalte produse oferite spre comercializare, în valoare de 300 lei fiind ridicate în vederea confiscării şi valorificării.

 

Recomandările redacției