Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, scrie pe Facebook că avizul Comisiei de la Veneţia reţine soluţionarea temporară a problemei pensionării magistraţilor, prin amânarea momentului, şi recomandă abrogarea acestei soluţii legislative.

Avizul CV retine solutionarea temporara a problemei pensionarii magistratilor, prin amanarea momentului intrarii in vigoare a solutiei legislative. Se recomanda abrogarea acestei solutii legislative.

„OUG pentru legile justitiei va fi transmisa, in mod formal, catre CV pentru emiterea unui aviz !”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.

Ulterior, ministrul a adăugat că avizul referitor la ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei va fi emis la plenara Comisiei de la Veneţia din decembrie 2018.

Ordonanţa de urgenţă privind Legile Justiţiei prevede o serie de modificări în ceea ce priveşte amânarea pensionării anticipate a magistraţilor.

Dacă varianta iniţială a OUG prevedea amânarea pensionărilor anticipate până pe 31 decembrie 2022, cea adoptată de Guvern luni prevede amânarea doar până la finele anului 2019.

„Pentru a ţine echilibrul între dorinţa unora de a se pensiona la 20 de ani în profesia de magistrat, de a răspunde preocupărilor Comisiei de la Venetia, s-a adoptat soluţia amânării până la finele lui 2019, timp în care se va vedea cum se aşează sistemul„, a declarat ministrul Justiţiei, anterior.

Recomandările redacției