Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a solicitat, marţi, într-un comunicat de presă, ca antrenorul Lotului Olimpic de Bob. Paul Neagu să fie înlocuit până la finalizarea anchetei privind incidentele petrecute în Letonia unde se afla în pregătire delegaţia României.
Sportiva Ioana Gheorghe l-a acuzat pe antrenorul Paul Neagu atât de agresiune fizică şi verbală cât și de de hărţuire, iar aceasta a solicitat ajutorul poliţiei letone pentru a părăsi hotelul în care era cazată delegaţia României.
„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a luat cunoştinţă încă de la început de faptele petrecute la Lotul Olimpic de Bob al României, în cantonamentul din Letonia, de la Sigulda, şi dezaprobă orice gest care aduce atingere oricărui sportiv. COSR cere Federaţiei Române de Bob şi Sanie (FRBS) ca până la definitivarea cercetării să numească un nou antrenor care să asigure continuitatea pregătirii pentru componentele Lotului Olimpic de Bob şi participarea la competiţiile internaţionale din calendarul Federaţiei Internaţionale de Bob şi Skeleton. Totodată, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a solicitat în regim de urgenţă Federaţiei Române de Bob şi Sanie să analizeze situaţia şi să acţioneze rapid pentru clarificare şi soluţionare“, se menţionează în comunicatul citat.
„COSR îşi exprimăm totalul dezacord faţă de astfel de situaţii şi oferă sprijinul total pentru ca sportiva Ioana Teodora Gheorghe să îşi poată continua pregătirea în condiţii de siguranţă până la soluţionarea şi clarificarea situaţiei. Ne manifestăm totala deschidere şi sprijinul necondiţionat pentru ceilalţi sportivi ai Lotului Olimpic de Bob al României. Activitatea lor trebuie să continue, sezonul competiţional este la început iar pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 este în plină desfăşurare. Salutăm orice decizie a persoanelor din anturajul sportivilor care ar putea debloca situaţia, pentru suportul psihic şi mental al acestora“, mai precizează COSR.
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, va prezenta situaţia de la Lotul Olimpic de Bob în şedinţa de miercuri a Comitetului Executiv al COSR, întrunită în regim de urgenţă.
 

Recomandările redacției