OLYMPUS DIGITAL CAMERAUn contract important de lucrări a fost scos la licitaţie de Compania de Apă Arad. Este vorba de lucrări de construc­ţie a legăturii de canalizare strada Ogo­rului – strada Constituţiei. Valoarea aces­- tor lucrări se ridică la peste 1,44 de mili­oane de lei, iar sistemele de canalizare ar urma să fie extinse cu 1.592 metri.
Până pe data de 16 a acestei luni pot depune oferte firmele interesate de contractarea acestor lucrări.
Luna trecută, Compania de Apă a semnat în cadrul Masterplanului de apă-canal, contractul „Extindere reţele de apă şi canalizare în Nădlac“, în valoare de aproape 21,5 milioane de lei. De asemenea, în luna martie a anului a fost atribuit contractual de construcţie a staţiei de epurare de la Pecica, ce prespune o investiţie de 15 milioane de lei. Conducerea companiei a anunţat că, în următoarea perioadă se vor face demersurile pentru atribuirea lucrărilor de construcţie a unei staţii de epurare la Pâncota şi Păuliş şi pentru o staţie de tratare a apei la Ineu.
Masterplanul pe apă – canal – AQUA PROJECT ARAD este derulat pe teritoriul a 13 unităţi administrativ-teritoriale ale judeţului, proiectul având scopul de dezvoltare a unui sistem conform cu normele europene. Valoarea acestuia este de aproape 577,5 milioane de lei, din care, un procent de 76,48 la sută constituie numai bani europeni nerambursabili. Contribuţia Guvernului este de 11,7 la sută, iar cea a Companiei de Apă, beneficiarul proiectului, de 10,02 la sută. Compania a asigurat fondurile necesare printr-un împrumut bancar pentru care Consiliul Judeţea a garantat.

Recomandările redacției