companiaCompania de Teatru Aradi Kamaraszinhaz se pregătește să plece în Danemarca, la Aarhus (oraş propus a fi Capitală Culturală Europeană în 2017). Deplasarea este posibilă graţie proiectului Bridge between European Cultural Centres – Exchange Programe (Pod între Centrele Culturale Europene – Program de schimb), proiect în care arădenii au fost selectaţi să participe. Va fi o ocazie de a întâlni reprezentanţi din 14 centre culturale de pe teritoriul Uniunii Europene la un seminar de pregătire în vederea organizării programului de schimb de profesionişti din domeniul cultural ce va avea loc la Centrul cultural Godsbanen din Aarhus în zilele de 5 şi 6 iunie. Seminarul va fi urmat, în perioada 6-8 iunie, de evenimentul intitulat Project Fair 2013 (Târg de proiecte 2013), în cadrul căruia vor fi susținute 14 workshopuri culturale, iar participanţii vor avea posibilitatea să se prezinte cu un stand propriu.
„În perioada iulie–decembrie 2013 fiecare participant al programului de schimb va efectua o vizită la unul dintre centrele culturale cooptate în BECC Exchange Programe, respectiv va primi pe unul dintre praticipanți la centrul pe care îl reprezintă. Prin programul de schimb, participanţii vor avea oca­zia să împărtăşească propriile experienţe profesionale, să cunoas­că alte modele de lucru şi practici culturale, să îşi însuşească noi abili­tăţi şi cunoştinţe, respectiv să în­cheie parteneriate de lungă durată” – precizează Gabriela Gujdar, manager al Companiei Aradi Kamaraszinhaz.
Gazda proiectului este Reţeaua Europeană a Centrelor Culturale (European Network of Cultural Centres), reţea internaţională fondată în 1994 la Turnhout – Belgia.

Recomandările redacției