Gala muzeului arădean este un eveniment care marchează aniversarea a 125 de ani de activitate muzeală în Arad, prin deschiderea primului muzeu pentru public în anul 1893. Evenimentul aniversar este un prilej de a face remarcată contribuţia muzeului arădean, pe parcursul secolelor XIX-XXI, la prezervarea și valorificare pa­trimoniului cultural național mobil, la dezvoltarea interesului pentru cultură și istorie, la susţinerea unor evenimente culturale de marcă.
Munca a generații de specialiști, desfășurată de-a lungul timpului atât în domeniile de specialitate și expertiză, dar și în cele administrativ-tehnice au crescut prestigiul muzeului, care la ora actuală, prin patrimoniul său, este un actor consacrat pe scena culturală ară­deană.
„Proiecția în viitor a imaginii Complexului Muzeal Arad, este una plină de perspective și speranțe, legată de posibilitatea dezvoltării bazei sale materiale, a identificării și accesării celor mai eficiente căi de reabilitare și reorganizare a spațiilor muzeale deținute în administrare, respectiv în dezvol­tarea unor strategii culturale care să așeze Aradul în ansamblul său, pe harta destinațiilor de turism cultural pentru această regiune a Europei” , a declarat dr. Constantin Ioan Inel, mana­gerul Complexului Muzeal Arad.
Cu această ocazie va fi organizată și o ceremonie de acordare a diplomelor și medaliilor aniversare „Muzeul din Arad la 125 de ani” instituțiilor publice, colaboratorilor și partenerilor Complexului Mu­zeal Arad.
De asemenea, va avea loc vernisajul expoziției și lansarea catalogului „Muzeul din Arad la 125 de ani”. Seara va fi în­cheiată cu un concert de gală oferit de Filarmonica de Stat Arad.

Recomandările redacției