Comuna Moneasa, cea mai frumoasă zonă a județului

0
743

• Interviu cu primarul Nuțu Herbei

Comuna Moneasa este fără doar și poate așezată în cea mai frumoasă zonă a județului. Este o stațiune foarte liniștită și cu aer curat, iar oamenii sunt gospodari și harnici. Pe parcursul unui an, în stațiune sunt organizate de către Primărie vreo cinci activități culturale, iar una sau două de către Centrul Cultural Județean. În aceste condiții, cei care vin în stațiune pentru tratament au parte și de distracție, un lucru foarte important, care crește gradul de ocupare a locurilor de cazare.
– Domnule primar, oamenii spun că peste câțiva ani, parcul din stațiune va arăta foarte frumos, după ce vor crește arborii plantați recent. Stațiunea va avea o altă față. Toți turiștii și localnicii cu care am stat de vorbă sunt de aceeași părere.
– Este evident că așa este, dar cetățenii erau obișnuiți cum arăta stațiunea înainte de furtuna de care am avut parte acum doi ani. Pe de altă parte trebuie să vă spun că în ziua furtunii, când vântul începea să șuiere, o persoană
mi-a spus în fața hotelului: „Domnule primar, acești arbori falnici sunt și periculoși”, dar nimeni nu putea să știe ce se va întâmpla, decât Dumnezeu.
– Să revenim la lucruri mai frumoase. Ce planuri aveți pentru acest an?
– Am vrea noi să facem multe, dar să vedem ce fonduri vom obține. Oricum nu vom sta cu mâinile încrucișate. În primul rând vom face imediat un proiect pentru stațiune, având în vedere că vom primi bani de la Guvern pentru stațiunile balneoclimaterice. Vă mai spun că tot din fonduri guvernamentale vom realiza alte două proiecte, „Aventura parc” și „Centru Spa”, proiecte care sperăm să fie eligibile în această primăvară.
– Alte proiecte mai aveți?
– Mai avem un proiect depus pentru achiziționarea unui buldoexcavator, prin intermediul GAL. Avem mare nevoie de un astfel de utilaj și de anexele care țin de el. Tot în acest an vom amenaja și cealaltă parte a parcului din stațiune, unde avem prevăzut un spațiu de joacă pentru copii și vom mai face o alee care va duce înspre Vila I. De asemenea, intenționăm să amenajăm terenul de sport, unde vom pune gazon sintetic, pentru a putea fi folosit în toate anotimpurile de peste an. Eu zic că acest lucru este prioritar.
– Când se va deschide sezonul?
– La noi în stațiune sezonul se va deschide în primăvară, în luna mai, când îi așteptăm pe turiștii de pretutindeni.
– Nu putem să nu observăm că în comuna Moneasa sunt organizate cele mai multe activități culturale din județ.
– Da, așa este. Cei care vin în stațiune trebuie să aibă și ocazia să se distreze. Le oferim astfel posibilitatea să participe la activități culturale și sportive. În anul acesta vom avea o și mai mare preocupare pentru acest tip de evenimente.
– Vă mulțumim.
Voicu Sida

Un parc apreciat
Pentru a vedea care este părerea oamenilor despre modul în care a fost amenajat parcul, am stat de vorbă cu câțiva trecători.
„Înainte am fost obișnuiți cu acei brazi uriași. O să vedeți pester trei-patru ani ce frumos va arăta stațiunea, când vor crește pomii plantați recent”, spune unul dintre ei.
„Acum, parcul este foarte frumos noaptea. Un vis. Este minunat ceea ce a făcut domnul primar pentru Moneasa”, spune un altul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.