Concurență din Bosnia pentru Hadzovic: Dzombeta este noua jucătoare a FCC ICIM

0
647

Conducerea clubului FCC ICIM a ajuns la un acord cu Miljana Dzombeta. Baschetbalista face parte din lotul reprezentativei Bosniei și Herțegovinei.
Noua jucătoare a FCC ICIM Arad are 24 de ani, 1,69 m înălţime şi evoluează ca și coordonator de joc, dar și poziția 2. Dzombeta a fost componentă a lotului naţional de junioare la U 16, U 18 şi U 20. Din această postură, baschetbalista a fost adversara echipei naționale de baschet a României în preliminariile EuroBasket Women 2017. Atunci, cele două echipe și-au împărțit victoriile în grupa H.
Sportiva din Bosnia a început sezonul trecut în România, dar a fost nevoită să plece în urma retragerii formației Phoenix Galați. La începutul anului s-a transferat în Elveția, unde a fost cea mai bună marcatoare a echipei sale. A avut o medie de 18.7 puncte pe meci cu un procentaj de 60% la arun­cările de la semi-distanță, la care a mai adăugat 8.2 pase decisive și 3.2 recuperări. În plus, Dzombeta a izbutit să iasă campioană na­țio­nală în țara natală, dar și să joace o semifinală de campionat în Serbia. În palmares, aceasta și-a mai adăugat două finale și o semifinală de cupă. A îmbrăcat maieul echipelor Borac Banja (Bosnia), ZKK Vrbas Medela (Serbia), Phoe­nix Galați (România), KK Sarajevo (Bosnia) și Helios VS Basket (Elveția).
Altfel, clubul arădean a anun­țat și despărțirea de nouă jucătoare care au făcut parte din lot în sezonul trecut, și anume: Matea Tavic, Ildiko Nagy, Flavia Ferenczi, Monique Coker, Porsche Poole, Cristina Zidaru, Brandi Wingate, Patricia Gădărici și Diana Spinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.