Consiliul Judeţean Arad a găzduit, astăzi, o întâlnire a asociaţiilor de proprietari membre ale ULALA şi conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare (ANRSC). Au participat Doru Ciocan, preşedintele ANRSC, directorul Iulian Băndoiu, deputatul Claudia Boghicevici, Flavius Ghender, reprezentantul Cabinetului Parlamentar al deputatului Flavius Măduţa, reprezentanţi ai CET Hidrocarburi, ai Companiei de Apă, ai Consiliului Judeţean, conducerea ULALA şi zeci de preşedinţi de asociaţii.
Dezbaterea a fost deschisă de Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean. „Cred într-un parteneriat în care administraţia publică să fie alături de societatea civilă. Cu cât vom avea mai multe astfel de parteneriate, cu atât vom reuşi să rezolvăm mai multe dintre problemele celor care ne-au ales”, a spus Ţolea.
În continuare, preşedinţii de asociaţii şi-au prezentat problemele cu care se confruntă, cerând sprijinul ANRSC. Mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor s-au plâns că le este greu să calculeze suprafaţa echivalentă termică, în condiţiile în care în blocuri sunt multe apartamente debranşate ilegal. Cum cei care au făcut acest pas au scăpat cu o simplă amendă, neputând fi obligaţi să se branşeze înapoi, preşedintele ANRSC le-a transmis atunci autorităţilor locale să-i amendeze în fiecare zi până intră în legalitate. În replică, deputatul Claudia Boghicevici i-a transmis acestuia că nu pot fi aplicate mai multe sancţiuni pentru aceaşi faptă. „Legea care reglementează această problemă nu prevede măsuri complementare. Ar trebui să facem o propunere legislativă pentru refacerea suprafeţelor. Putem face o astfel de propunere care să pornească de aici, de la Arad”, susţine Claudia Boghicevici.
Cu mai multe amănunte vom reveni în numerele viitoare ale ziarului nostru.

Recomandările redacției