cjaConducerea Consiliului Judeţean cere parlamentarilor arădeni suport pentru proiecte de investiţii, printr-o scrisoare deschisă adresată acestora. Administraţia judeţeană expune parlamentarilor arădeni toate proiectele majore pe care le are în derulare, în domeniul sănătăţii şi al infrastructurii. Expunerea se referă la investiţii pentru Spitalul Judeţean şi secţiile acestuia, dar şi la necesitatea deblocării Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI).
Preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu apelează la sprijinul parlamentarilor aleşi pentru realizarea proiectelor. Conducerea CJA sesizează problema clădirilor revendicate în care funcţionează unităţi medicale. Datorită situaţiei juridice a mai multor imobile, administraţia judeţeană nu a pu­tut face investiţii pentru modernizarea unităţilor medicale. În aceste condiţii, CJA a căutat soluţii pentru relocarea acestora şi construirea unora noi.
Printre proiectele importante pentru care CJA a făcut deja prime demersuri, se numără construirea secţiei TBC a Spitalului Judeţean, la ieşirea din municipiu şi modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe SMURD. De asemenea, alte proiecte de investiţii deja aprobate în CJA sunt lucrări de încălzire, climatizare, reabilitare şi dotare a mai multor secţii ale spitalului. În expunere, se precizează că toate proiectele de investiţii vizează obţinerea clasificării definitive în catgoria a II-a, pentru Spitalul Judeţean.
Conducerea CJA mai cere parlamentarilor arădeni deblocarea fondurilor pe PNDI, pentru modernizarea drumurilor Arad – Seleuş şi Arad –Felnac. „Având în vedere aceste proiecte, vă rugăm să ne sprijiniţi în tot acest efort financiar şi logistic, prin tot ceea ce vă permite legislaţia în vigoare, astfel încât arădenii să conştientizeze existenţa unei echipe unite, care munceşte în folosul Aradului“, se arată în expunerea semnată de preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.

Recomandările redacției