goldisVerificările făcute la Facultatea de Drept din Arad sunt susţinute de către reprezentanţii universităţii arădene. Astfel, în legătură cu scandalul diplomelor false, conducerea Universităţii din Arad afirmă că stă la dispoziţia anchetatorilor pentru clarificarea problemelor.
„Conducerea Universităţii şi întregul colectiv de cadre didactice îşi manifestă deplina disponibilitate de colaborare cu organele de cer­cetare pentru a lămuri pe deplin aspectele verificate. Afirmaţiile fă­cute în presă că s-ar fi eliberat diplome false nu au nici un temei legal, Universitatea de Vest «Vasile Goldiş» fiind o universitate acre­ditată, diplomele sunt cele tip eli­berate de Ministerul Educaţiei Na­- ţionale. Cât priveşte învinuirile la adresa anumitor persoane pre­zentate de presă, acestea încalcă prezumţia de nevinovăţie care ope­rează într-un stat de drept şi nu pot fi acuzate public persoane pentru care nu există o sentinţă judecătorească. Cât priveşte învinuirile la adresa anumitor persoane prezentate de presă, acestea încalcă prezumţia de nevinovăţie care operează într-un stat de drept şi nu pot fi acuzate public persoane pentru care nu există o sentinţă judecătorească. Aceste aspecte nu au afectat în nici un fel buna desfăşurare a procesului didactic, astfel încât sesiunea de examene şi celelalte activităţi academice îşi urmează cursul normal.”, a declarat conducerea Universităţii de Vest Va­sile Goldiş.
Poliţiştii au fost şi ei audiaţi în dosar
Ieri dimineaţă, a venit rândul poliţiştilor să dea explicaţii în faţa procurorilor în dosarul diplomelor de licenţă obţinute de la Universitatea din Arad. Aşa se face că zece oameni ai legii au fost chemaţi să răspundă în legătură cu felul în care şi-au obţinut licenţele. Audierile au început miercuri după-masă, după ce au fost ridicate mai multe dosare cu acte de la unii profesori şi angajaţi ai Facultăţii de Drept.
Printre cei care a fost chemaţi la audieri se află, potrivit unor agenţii de presă,  comisarul şef Pavel Hălmăgean, cel care a fost numit şef al filajului DGIPI de către Traian Igaş după ce îna­inte a fost şeful secţiei 2 Micalaca, fostul adjunct al IPJ Arad, Ioan Hagia, şi actualul şef al Poliţiei Municipiului Arad, Dănuţ Bala. Aceştia sunt suspectaţi că ar fi intervenit la profesorii Facultăţii de Ştiinţe Juridice pentru unii cunoscuţi de-ai lor. „Referitor la posibila implicare a unor poliţişti din cadrul ins­pectoratului,  într-un dosar cu privire la eliberarea unor diplome de către o universitate din judeţul Arad,  acţi­une coordonată de către  procurorii  de la Parchetul de pe lân­gă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Inspectoratul Judeţean de Poliţie precizează că   fost informat  că este vorba de 10 poliţişti care sunt citaţi în calitate de martori în această anchetă. Conducerea IPJ Arad sprijină investigaţia anchetatorilor şi va oferi tot sprijinul în demersurile desfăşurate de instituţiile statului şi în documen­tarea completă a faptelor de încălcare a legii”, a precizat comisar şef Ioan Tamaş, şef IPJ Arad.
Angajaţii Universităţii şi studenţii neagă categoric acuzele aduse de procurorii bucureşteni. „Noi am renunţat la multe în Italia ca să venim la fa­cultate aici. E o şcoală foarte bună, renumită, unde se studiază. Nu cred nimic din ce s-a spus, nu cred că sunt adevărate aceste acuzaţii”, a declarat un student italian al facultăţii.
Ancheta în acest caz continuă şi în zilele următoare.

Recomandările redacției