cjaBanii pentru primării, bugetul Aeroportului Internaţional Arad, precum şi măsuri ce vizează funcţionarea Spitalului Judeţean – sunt temele câtorva din proiectele de hotărâre supuse astăzi votului Consiliului Judeţean.
Bugetul Aeroportului Internaţional Arad va fi supus aprobării aleşilor judeţeni în şedinţa de astăzi a admi­nistraţiei judeţene. Veniturile aerogării arădene sunt de 4,35 de milioane de lei, din acestea, două milioane de lei fiind transferuri de la Consiliul Jude­ţean Arad. Cheltuielile cu bunuri şi servicii se ridică la 971.000 de lei, în timp ce cheltuielile cu personalul tota­lizează aproape două milioane de lei. Trebuie spus că, tot cu această ocazie vor fi supuse votului şi tarifele şi reducerile de tarife pentru încurajarea frecvenţei zborurilor.
Tot astăzi, consilierii judeţeni vor trebui să-şi dea acordul pentru o redistribuire a banilor pentru câteva primării. Este vorba de fondurile provenite din cota de 20 la sută din TVA. Administraţiile Brazii, Gurahonţ, Zăbrani, Zerind, Sintea Mare şi Şilindia au cerut ca fondurile destinate acoperirii de arierate să fie redistribuite pentru investiţii. Aceste primării au stabilit deja cum îşi vor acoperi arieratele astfel că, au solicitat o mutare a fondurilor cu această destinaţie, pentru investiţii.
Supus aprobării va fi şi cuantumul comisionului la fondul de risc ce va fi perceput de Consiliul Judeţean Arad, Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru acoperirea riscurilor financiare pentru garantarea unui împrumut. Este vorba de o finanţare rambursabilă în valoare de maxim 861.600 de euro, ori echivalent în lei, care va fi contractată de Spitalul Judeţean. CJA va mai dezbate în şe­dinţa de azi şi un proiect pentru transmiterea în administrare directă către Spitalul Judeţean, a unui imobil situat în municipiu, în strada Poiana.

Recomandările redacției