Consiliul Judeţean Arad a fost repre­zentat la lucrările Prezidiului şi Biroului Executiv al Adunării Regiunilor Europene (ARE), cea mai vastă reţea independentă a regiunilor de pe continentul European, eveniment ce a avut loc la Alba Iulia, în pe­rioada 20-21 februarie 2013. ARE reunește peste 250 de regiuni din 35 de ţări, precum şi 16 organizaţii interregionale.
În prezenţa preşedintelui ARE, Mi­chelle Sabban şi a secretarulului general al ARE, Pascal Goergen au fost dezbătute o serie de subiecte legate de activi­tatea acestui for: alegerile pentru con­- ducerea ARE, alegeri ce vor avea loc la Paris, în luna mai, precum şi propuneri pentru teme ce vor fi abordate pe parcursul viitoarelor întâlniri. „Unul dintre subiectele cele mai interesante, care a stârnit multe discuţii, a fost legat de absorbţia fondurilor europene la nivelul României. Am discutat des­pre necesitatea unei asistenţe din partea structurilor europene, pentru a creşte gradul de absorbţie a acestor fonduri la nivelul întregii ţării. Reprezentanţii consiliilor judeţene care au participat la eveniment au fost de acord că aceşti bani trebuie accesaţi cu prioritate şi investiţi în România, pentru că este nevoie de proiecte derulate cu fonduri euro­pene”, a declarat Adrian Ţolea, vice­preşedintele CJ Arad.
Adunarea Regiunilor Europei (A.R.E.) a fost creată în 1985, având ca principal obiectiv să poziţioneze regiunile ca par­teneri indispensabili în participarea la procesul de decizie şi de a facilita cooperarea interregional. Judeţul Arad, prin Consiliul Judeţean Arad, este membru cu drepturi depline al ARE începând cu anul 1993.

Recomandările redacției