cjDeşi ieri a fost „Ziua păcălelilor”, Consiliul Judeţean Arad şi-a luat rolul în serios şi a anunţat că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat decizia Curţii de Apel Timişoara de a respinge apelul CJ la sentinţa Tribunalului Arad în cauza disputată între instituţia judeţeană şi societatea Confort SA. „Respingerea recursului înaintat de Consiliul Judeţean Arad la Curtea de Apel Timişoara în speţa care ne opune societăţii Confort SA, speţă judecată la Tribunalul Arad şi pierdută de Consiliul Judeţean, ne-a determinat şi apelăm la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Forul suprem al justiţiei din România ne-a fixat un prim-termen pe 17 martie, când cauza s-a amânat pentru 24 martie, dată la care s-a mai produs o amânare – pentru 31 martie. Iată că la această dată Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să respingă toate excepţiile invocate în cauză şi să decidă judecarea cauzei la Curtea de Apel Timişoara, instituţia care ne-a respins recursul iniţial. Aşteptăm acum şi motivarea deciziei ÎCCJ, după care vom relua demersurile pentru judecarea cauzei la Curtea de Apel Timişoara”, a spus ieri Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Istoria diferendului dintre Consiliul Judeţean este lungă şi stufoasă. Presa a urmărit-o cu atenţie şi a făcut-o cunoscută publicului. În mare, este vorba despre lucrări des­pre care Confort SA spune că le-a executat, deci a cerut plata pentru ele, Consiliul Judeţean a refuzat plata pe motiv că nu există documentele adiţionale necesare la contract care să justifice legalitatea plăţilor. A urmat procesul la Tribunalul Arad, proces câştigat de Confort SA, Consiliul Judeţean fiind obligat la efectuarea plăţii, iar Confort SA a executat Consiliul Ju­deţean de cei aproximativ 12 mili­- oane de lei aflaţi în dispută. Con­siliul Judeţean a atacat sentinţa Tribunalului Arad cu recurs la Curtea de Apel Timişoara, Curte care a respins acţiunea CJ Arad ca fiind inadmisibilă. Acum Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că decizia CA Timişoara este inadmisibilă, că organul deliberativ al judeţului Arad are drept la judecare în recurs şi că instanţa timişoreană trebuie să judece cauza pe care o considera inadmisibilă.
Pierderea procesului a atras asupra preşedintelui Consiliului Judeţean (Nicolae Ioţcu), critici dure, ba chiar acuze că apărarea în procesul judecat la Tribunalul Arad a fost doar de formă şi că s-a vrut pierderea procesului. În viziunea lui Nicolae Ioţcu, decizia din 31 martie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie desfiinţează toate acuzele şi le neagă denigratorilor dreptul de a se mai pronunţa când nu au su­ficiente informaţii. „Cer tuturor vocilor care au acuzat Consiliul Judeţean şi pe mine de diferite complicităţi în această cauză, vocea lui Caius Parpală fiind cea mai sonoră dintre toate, să pre­zinte scuze în mod public pentru denigrările pe care le-au proferat. Le cer aceasta şi ca pe un act de penitenţă, dat fiind că suntem în Postul Mare, post menit nu atât purificării trupului, cât a conştiinţei. Cerem şi Curţii de Conturi, care ne-a făcut mari probleme din cauza problemei cu Confort SA, să nu mai plece urechea la declaraţii pur politice, ci să se aplece cu te­meinicie asupra documentelor şi datelor”, a spus Nicolae Ioţcu.

Recomandările redacției