drumuriNoi proiecte pentru lucrări la drumuri sunt pregătite de administraţia jude­ţeană în această perioadă. Într-un proiect care se referă la folosirea excedentului bugetar de pe anul trecut, pentru continuarea unor investiţii, precum şi pentru demararea unora noi sunt anunţate noi investiţii. Este vorba de tronsoanele de drumuri DJ 792C Doro­banţi-Frontieră şi DJ 709J Pecica-Turnu. Aceste două drumuri ar urma să fie supuse lucrărilor de modernizare, Consiliul Judeţean asigurând deocamdată doar fonduri pentru documentatii de avizare a lucrărilor de Interventie (D.A.L.I.), expertiză tehnică şi studii de fezabilitate. Numai aceste prime demersuri au costat administraţia judeţeană în total 160.000 de lei, banii fiind proveniţi din plusul bugetar pe anul precedent.
Tot din banii din excedentul bugetar, Consiliul Judeţean mai alocă 390.000 de lei, pentru lucrările de reabilitare a DJ 682G Şagu-Cruceni.
Trebuie spus că, CJA are un excedent bugetar substanţial de pe anul trecut, şi anume, peste 20,53 de milioane de lei. Din acest plus, deocamdată, administraţia a hotărât că va folosi 14,46 mili­oane de lei, mare parte din fonduri fiind folosită pentru investiţii în sistemul medical, dar şi pentru proiecte în care se rambursează fondurile. Două tronsoane de drumuri importante vor mai intra în lucru în următoarea perioadă. Este vorba de Dorobanţi – Macea şi Variaşu Mic – Iratoşu. Potrivit estimărilor făcute, Consiliul Judeţean trebuie să aibă un fond dispo­nibil de peste 1,1 milioane de euro, pentru aceste două drumuri. Cu toate aces­tea, în urma licitaţiilor, dacă lucrările vor fi atribuite la o valoare mai mică, administraţia ar putea rămâne cu fonduri în plus.

Recomandările redacției