Furtuna din această seară a doborât mai mulți copaci în municipiul Arad, unul chiar în Parcul Mihai Eminescu şi a inundat pasajul din zona străzii Voinicilor. Din cauza cantității mari de apă acumulată într-un timp atât de scurt canalizarea din zona pasajului nu a făcut față averselor de ploaie.
La fața locului au ajuns imediat echipajele Direcției Generale Poliția Locală pentru a dirija traficul. Utilajele Companiei de Apă au intervenit pentru evacuarea apei pluviale de pe carosabil. Echipajele de intervenție sunt pe teren în vederea remedierii tuturor avariilor produse de fenomenul meteorologic. Chiar dacă urmează o perioadă de zile libere societățile Primăriei vor continua să lucreze pentru a rezolva problemele cauzate de această furtună.

Toate utilajele Companiei de Apă Arad au fost mobilizate în această seară pentru a limita efectele furtunii și ale precipitațiilor abundente. 20 de angajați ai Companiei, cu vidanje, autospecialele tip WOMA și motopompe au intervenit în zona pasajului de pe strada Voinicilor și în zona centrului comercial Gemi Center pentru a evacua apa de pe carosabil.

Stațiile de pompare au funcționat la capacitate maximă însă din cauza cantităților însemnate de precipitații, canalizarea a făcut cu greu față.

Arădenii au umor

Pasajul de la Micălaca a fost din nou prilej de glume pentru arădeni. Una dintre fotografii, trucată evident, arată cum un vapor a eșuat în apa care s-a adunat sub pasaj. Fotografia a fost postată pe grupul AradTraffic.

Recomandările redacției