Copiii din centrele de plasament arădene intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă, prin farmecul cărților. Pentru aceștia, sunt organizate ateliere de citit în proiectul „Povești de Crăciun“. Chiar dacă nu sunt în familie, cei mici simt magia sărbătorilor și prețuiesc orice primesc, cu bucurie.

Proiectul „Povești de Crăciun“ este derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Biblioteca Județeană A. D. Xenopol.

Așadar, de „Povești de Crăciun“ au avut deja parte copiii din Centrul de Plasament Zădăreni și casele de Tip Familial din Sântana. Micuții din Centrul de Plasament Zădăreni au dat dovadă de multă creativitate modelând, colorând și pictând îngerași și ornamente de Crăciun în cadrul atelierului. Au ascultat cu interes povestea Spărgătorului de nuci, spusă cu mult drag de Maria Truța de la Biblioteca Judeţeană, în atmosferă de sărbătoare. Proiectul a ajuns apoi și la copiii din Casele de Tip Familial din Sântana. „Așa ne place să-i vedem pe copiii noștri, creativi și veseli. Ce poate fi mai frumos pentru cei mici, decât să petreacă câteva ore bune ascultând și depănând povești adunați la șezătoare în jurul cărților și a oamenilor pasionați de cunoaștere? Faptul că au ascultat fascinați poveștile istorisite ne-a convins că această inițiativă de a-i apropia pe copii de citit și de cărți se bucură deja de succes“, a spus Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

Recomandările redacției