Complexul ridicat de familia Irwin, „Australia Zoo”, care include şi un spital pentru animale, a devenit adăpost pentru zecile de mii de animale care au fost afectate de incendiile puternice care au distrus Australia. Vestea a fost dată pe Instagram de fiul lui Steve, Robert Irwin (16 ani), scrie Click.
Familia lui Steve Irwin, austra­lianul mort după ce a fost atacat de o pisică de mare otrăvitoare, continuă moștenirea lăsată de realizatorul TV cu multe fapte bune.
Până acum, soția și copiii lui au salvat mai bine de 90.000 de animale, multe dintre acesta rănite în incendiile care au devastat continentul în ultimele săptă­mâni.
Din fericire, grădina zoologică și spitalul familiei Irwin nu au fost afectate de incendiile de pădure. Potrivit fiicei „vânătorului de crocodili”, spitalul nu a mai fost niciodată atât de aglomerat ca acum. Pacientul cu numărul 90.000 este Ollie, un ornitorinc orfan.
„Cu atât de mul­te incendii devastatoa­re în Australia, inima mea se rupe pentru oamenii și animalele sălbatice care au pierdut atât de mult”, a spus Bindi Irwin, într-o postare pe Instagram. Aproximativ 500 de milioane de animale au murit în urma incendiilor din Australia, care continuă să ardă de luni întregi. „Părinții mei au construit Australia Zoo Wildlife Hospital în memoria bu­nicii mele. O vom onora în continua­re acționând ca luptători pentru viața sălbatică și vom salva cât de multe vieți putem”, a mai spus Bindi.
Steve Irwin, prezentatorul TV cunoscut ca „Vânătorul de Crocodili” a murit în 2006 după ce a fost înțepat de o pisică de mare, într-un accident petrecut pe coastele de nord ale Australiei.

Recomandările redacției