miereDacă vrei să încerci şi alte variante de tratament în afara medicamentelor clasice şi să eviţi efectele secundare ale acestora, o alternativă bună o reprezintă produsele naturiste. Fie suplimente alimentare sau leacuri din bătrâni.

Pentru copiii mai mari de 4-5 ani, se pot folosi suplimente alimentare în special atunci când sunt mai sensibili, răcesc mai des sau când sunt apatici. Imunitate cu miere şi propolis – Fares. E recomandat în cazul imunităţii scăzute, în perioade de convalescenţă, fiind vitaminizant şi tonic general. Administrare: 1-3 linguri pe zi. Preţ: 17,5 lei.

Pentru copii anemici şi cu deficit de vitamine se poate folosi Sirop vitaminizat – Fares. Ajută, printre altele, în stări gripale sau atunci când e vorba de lipsă de energie. Administrare: 1-3 linguri pe zi. Preţ: 12 lei.

Şi pentru elevii şi studenţii care au de învăţat mult sau pentru persoanele care trebuie să susţină diverse examene, suplimentele pot fi de ajutor, astfel: Mental Herbal – Indian Herbal. Creşte performanţele intelectuale, te ajută să reţii un volum mai mare de informaţii, te poţi concentra mai bine, iar în cazul unui efort intelectual intens te ajută să-i faci faţă. Administrare: o capsulă de 3 ori pe zi. Preţ: 35 de lei.

Pentru persoanele în vârstă. Cura geriatrică – Laboratoarele Medica. Reprezintă soluţia pentru obţinerea unui tonus bun. Reduce intensitatea proceselor de îmbătrânire, îmbunătăteşte circulaţia la nivel cerebral şi periferic, preîntâmpină afecţiunile cardiovasculare. Administrare: 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi. Preţ: 72 de lei.

Pentru persoanele care prezintă stări de nervozitate sunt indicate suplimente naturale: Memo Relax – Indian Herbal. Elimină stresul, reduce stările de iritabiliate, are efect calmant pentru hipertensivi, e de folos în atacuri de panică, irascibilitate, ajută în insomnii şi îmbătrânire prematură. Administrare: o capsulă de 3 ori pe zi. Preţ: 35 de lei.

Leacuri la îndemâna oricui

Cei care vor să încerce şi o altă variantă de tratament pot înlocui suplimentele alimentare cu leacuri binecunoscute din bătrâni.

Pentru întărirea imunităţii: cura cu pulbere de echinacea, cura cu cimbru, cura cu tinctură de propolis. Pentru elevi şi studenţi care au de învăţat: cura cu polen, cura cu lăptişor de matcă.

Pentru calmarea stărilor de nervozitate: cura cu pulbere de lavandă, cura cu pulbere de valeriană, cura cu pulbere de talpa gâştii.

Pentru revigorare: cura cu rădăcină de gingseng (este adaptogen).

Pentru circulaţie cerebrală: cura cu ceai de gingo biloba sau cura cu pulbere de gingo biloba.

Sursa: Libertatea.ro

Recomandările redacției