mixt mixt1Corul mixt Armonia al Catedralei Vechi din Arad a început repetiţiile pentru Concertul de Paşti. „Vor fi cântece specifice perioadei premergătoare Sărbătorii Învierii Domnului, 95% din repertoriul pe care îl pregătim va fi constituit din piese noi. De altfel, concertele noastre au devenit tradiţionale, atât în preajma Paştilor, cât şi a Crăciunului”, a declarat dirijorul Ovidiu Boar.
Formaţiunea corală a împlinit 90 de ani de existenţă în 2009 şi numără în jur de 40 de membri. Este una dintre formaţiunile corale de muzică eclesială apreciate în această parte a ţării. Vă reamintim că la o ediţie trecută a concursului „Lăudaţi pe Domnul!” corul  Armonia a ajuns la faza finală fiind distins în cele din urmă cu un premiu special care a fost acordat în prezenţa Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului, la Palatul Patriarhiei Române.
Aşa cum se menţionează pe site-ul oficial al Catedralei Vechi a Parohiei Ortodoxe Arad – Centru, Corul Armonia a luat fiinţă în preajma Marii Uniri de la 1918, aducându-şi contribuţia la înfiin­ţarea şi promovarea lui cele mai luminate minţi ale oraşului, care erau în acelaşi timp fii ai Bisericii Ortodoxe.
În fruntea acestui cor, ca dirijori s-au perindat de-a lungul timpului persona­lităţi de mare valoare: Atanasie Lipovan, Ioan Lipovan, Pr. Ioan Şerb, Doru Şerban, Gheorghe Fluieraş. Din 1997 şi până în prezent dirijorul corului este maestrul Ovidiu Boar.
Corul arădean a avut o activitate de amploare naţională cu prilejul instalării în scaunul episcopal de la Arad a vrednicilor episcopi, începând cu Dr. Grigorie Comşa (1925-1935), Dr. Andrei Magieru (1936-1961), Dr. Nicolae Corneanu (1961-1962), Teoctist Arăpaşu (1962-1973), Dr. Visarion Aştileanu (1973-1984) şi desigur cu începutul păstoririi actualului Întâistătător al Eparhiei Înalt-Preasfinţitul Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu.

Recomandările redacției