siriaDupă un an şi jumătate, Şiria a găzduit-o pe „Bătrâna Doamnă” cu ocazia unui nou amical ce a adus destui spectatori la moderna arenă de la poalele Cetăţii. Tânăra echipă locală a încercat din răsputeri să se ridice la nivelul divizionarei secunde şi a şi reuşit, cel puţin în prima parte. „Am făcut un joc destul de bun în prima repriză, apoi am introdus pe teren mulţi tineri şi situaţia s-a schimbat clar în favoarea adversarului. Au apărut şi golurile în poarta noastră, dar, repet, cel puţin în prima parte ne-am comportat onorabil”, a precizat Costel Filipaş, care face echipă pe banca Şirianei cu Sandu Bilan.
Bazându-se pe mulţi fotbalişti tineri, gruparea din localitatea de baştină a lui Ioan Slavici speră să nu aibă probleme cu retrogradarea, dar vizează şi un trofeu la finele stagiunii. „Nu-mi doresc decât să continuăm pe aceeaşi linie seriosă, cu trei antrenamente pe săptămână, plus un joc de verificare. Cred şi sper că rezultatele se vor vedea în campionat, dar mai ales în Cupa României. Suntem în semifinale şi ne-ar plăcea să jucăm finala şi chiar s-o câştigăm. Va fi greu, căci lotul nostru are o medie de vârstă de 22-23 de ani şi ne lipseşte puţin experienţa, dar am încredere în posibilităţile băieţilor noştri”, a adăugat cel care a mai jucat la Dacia Beliu, Telecom sau Macea.
Altfel, la poalele cetății mai sunt așteptate una-două întăriri în această iarnă. „Discutăm cu jucători care cochetează cu Liga a III-a. dacă nu merg acolo, vor semna cu Şiria”, ne-a mai mărturisit Filipaş. Acesta ca şi restul angajaţilor clubului speră ca în curând Şiria să aibă o echipă de fotbal pe măsură investiţiilor făcute în baza sportivă: „Nu putem decât să-i mulţumim domnului primar Bot că ne oferă condiţiie excelente de joc şi pregătire, sperăm să ne ridicăm la pretenţile sale şi a tuturor şirienilor”.

Recomandările redacției