Şoferii au avut de aşteptat aproape trei ore pentru a li se verifica documentele, sâmbătă, la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, pe sensul de ieşire din ţară pentru maşini formându-se coloane pe mai mulţi kilometri.

Potrivit aplicaţiei Poliţiei de Frontieră, care monitorizează traficul la graniţă, timpii de aşteptare la punctul de trecere a frontierei Nădlac II, din judeţul Arad, au crescut, sâmbătă, la 150 de minute, pe sensul de ieşire din România pentru maşini. Astfel, s-a format o coloană de autoturisme care se întinde pe mai mulţi kilometri.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au informat că se lucrează pe şase benzi de ieşire şi patru benzi de intrare la Nădlac II. De asemenea, la vama Nădlac I şoferii aşteaptă 60 de minute pentru verificarea documentelor, pe sensul de ieşire din ţară, iar la Cenad, în judeţul Timiş, timpii de aşteptare au crescut la 40 de minute.

Unul dintre motivele pentru care este aglomeraţie la punctele de trecere a frontierei din vestul ţării este acela că mulţi români pleacă în străinătate în concediu. Poliţia de Frontieră le recomandă şoferilor să folosească şi alte puncte de frontieră, pentru a evita aglomeraţia.

Recomandările redacției