Duminica aceasta credincioșii ortodocși sărbătoresc Floriile, sărbătoare ce deschide ciclul Sărbătorilor Pascale, ce se încheie cu Înălțarea lui Iisus, la 40 de zile după Paște.
Tot duminica aceasta, credincioșii catolici sărbătoresc Sfintele Paște, motiv pentru care pregătirile sunt în toi.
Obiceiuri de Florii
De Florii credincioșii participă la Sfânta Liturghie, în biserică fiind aduse ramuri de salcie. Acestea vor fi binecuvântate și apoi împărțite enoriașilor, conform tradiției. Ele vor fi puse la geamuri și uși sau pentru ocrotirea gospodăriei de rău.
Obiceiuri de Paști
Măreția Paștelui este dată mai ales de semnificatia religioasa: slujba de sâmbăta seara,  cu luarea Sfintei Lumini.
Nu pot fi ignorate însă nici unele traditii iubite precum: vopsirea ouălor – ori pictarea lor, obiceiul iepurașului – tradiție de care se bucură copiii dar și  masa tradițională de după luarea Luminii de pe care nu lipsesc: pasca, mielul, cozonacul și ouăle vopsite.
Înainte de Paște, localnicii fac curațenie și în cimitire, punând flori la morminte, pentru că, în cele mai multe locuri, în a doua zi de Paște oamenii vin la cimitir pentru pomenirea celor trecuți în veșnicie și pentru sfințirea mormintelor. Acest obicei se ține în unele locuri în prima duminică după Paști.
Urări de Florii
Primarul comunei Păuliș, Petru Nicoară adresează tuturor celor care poartă nume de flori un sincer „La mulți ani!”.

Recomandările redacției