Vieți curmate din cauza geloziei oarbe au lăsat în urmă copii deveniți orfani și multe întrebări fără răspuns. Două crime, la Târnova și Vârfurile, au fost urmate de sinuciderea făptașului. Cinci crime au îngrozit Aradul în anul 2018 și au fost să­vârșite asupra partenerului de viață sau asupra unei terțe persoane, cu excepția uneia unde motivul crimei au fost banii iar victima – fratele criminalului.
Crimă urmată de sinucidere
Tânărul care şi-a împuşcat mortal iubita la Târnova şi apoi s-a sinucis, ar fi comis crima din gelozie, pentru că prietena sa ar fi vrut să plece să lucreze în Germania cu un alt bărbat. Arma folosită a fost una de vânătoare, confecţionată artizanal, şi i-ar fi aparţinut presupusului criminal.
Mai mulţi localnici din satul Târnova, unde doi tineri au fost găşiţi împuşcaţi într-un bar în data de 7 martie 2018, au declarat că presupusul criminal, care s-ar fi sinucis, era un „scandalagiu”. Doi tineri de 23 de ani au fost găsiți împușcați în cap, într-un bar din Târnova. Rafael Emanuel Neamţiu, care avea 23 de ani, locuia în Târnova cu tatăl său şi mama vitregă, după ce părinţii au divorţat. Acesta era gelos în ultima vreme, bănuind că iubita sa îl înşală. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, arma folosită a fost una de vânătoare confecţionată artizanal şi i-ar fi aparţinut presupusului criminal.
Localul în care lucra tânăra era unul non-stop, iar iubitul acesteia a fost prezent în bar şi în seara când cei doi s-ar fi certat. El s-ar fi întors spre dimineaţă, când în local nu mai erau clienţi, decât barmaniţa, adică iubita sa. Miercuri dimineaţă, un localnic care obişnuia să îşi bea cafeaua în acel loc a observat că uşile barului erau încuiate din interior şi s-a uitat pe fereastră, moment în care a văzut cadavrul tinerei. Martorul a sunat la 112, iar primul care a ajuns la faţa locului a fost un poliţist din localitate, care a intrat pe fereastra barului, găsind şi cadavrul presupusului agresor.
Cadavrul tinerei avea trei împuşcături, în gât şi torace, iar cel al băiatului are o împuşcătură în gât. Anchetatorii au găsit acasă la bunica presupusului criminal mai multe cartuşe potrivite pentru arma folosită. Principala ipoteză luată în calcul de către anchetatori este că a fost vorba de o crimă urmată de o sinucidere, respectiv bărbatul şi-a împuşcat iubita, care era barmaniţă în acel local, după care s-a împuşcat.
Un alt caz de crimă urmată de sinucidere a avut loc la Vârfurile. Un bărbat de 40 de ani din comuna Vârfurile, şi-a ucis soţia cu lovituri de cuţit şi de ciocan, inclusiv în zona capului, apoi a plecat cu maşina înspre localitatea Brad din judeţul Hunedoara, iar la un moment dat a intrat cu autoturismul într-un TIR care circula regula­- mentar. „În jurul orei 10.00, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Vârfurile, judeţul Arad, în timp ce conducea un autoturism pe DN 76, în comuna Vaţa de Jos, din direcţia Arad-Brad, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un autotren care circula regulamentar din direcţia Brad-Oradea şi care era condus de un bărbat de 35 de ani, din comuna Ciuruleasa, judeţul Alba. În urma accidentului rutier a rezultat decesul conducătorului autoturismului”, au transmis reprezentanţii IPJ Hunedoara.
Poliţiştii care au făcut cercetări la locul accidentului au luat legătura cu colegii lor din Arad pentru a anunţa familia bărbatului de accident şi de decesul acestuia, însă când poliţiştii au ajuns la adresă, au descoperit că soţia bărbatului implicat în accident a fost ucisă cu mai multe lovituri de cuţit şi de ciocan, inclusiv în zona capului.
Femeia ucisă avea vârsta de 30 de ani. În urma celor doi soți morți a rămas un copil în vârstă de 8 ani. Oribila crimă a avut loc în data de 24 martie 2018.
Sântana
O adolescentă de 16 ani a fost ucisă de iubitul său în vârstă de 19 ani, în urma unui conflict izbucnit pe fondul geloziei bărbatului, care a înjunghiat-o în gât. Echipajul medical solicitat de familie a încercat fără succes să o resusciteze pe fată, care a decedat din cauza hemoragiei masive. Crima a avut loc în Sântana, în urma unui conflict spontan izbucnit între cei doi tineri.
Localnicii au declarat că cei doi tineri locuiau împreună, iar adesea se certau pentru că el ar fi fost gelos. Conform unor vecini, cei doi s-au certat şi joi după-amiază, atunci când bărbatul a înjunghiat-o pe adolescentă în zona gâtului, după care a fugit de acasă. Familia a sunat la 112, un echipaj medical deplasându-se pentru a acorda ajutor victimei. „Tânăra avea o plagă înjunghiată în zona gâtului, cu hemoragie masivă. Din păcate, pierduse deja o cantitate mare de sânge”, a declarat dr. Mircea Merea, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Arad.
Autorul crimei a fost prins după apro­ximativ o oră, pe raza localităţii. El a fost arestat preventiv, iar în luna octombrie 2018, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor. Crima a fost comisă în data de 30 mai 2018.
Fratricid în comuna arădeană Șepreuș
Un tânăr în vârstă de 32 de ani şi-a omorât fratele, de 45 de ani, în 15 august 2018, după ce l-a lovit de mai multe ori cu un par în urma unui conflict spontan izbucnit în casa în care locuiau în localitatea Şepreuş. Potrivit anchetatorilor, în jurul orei 1.30, poliţiştii arădeni au fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul că, în urma unui conflict spontan, un tânăr în vârstă de 32 de ani i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu un par fratelui de 45 de ani, la domiciliul lor din localitatea arădeană. În urma loviturilor primite, bărbatul a murit. Cei doi sunt de etnie romă şi ar fi consumat băuturi alcoolice împreună înaintea declanşării conflictului spontan. Conform unor localnici, cei doi aveau neînţelegeri privind o moştenire. Tânărul de 32 de ani a fost arestat, iar în luna decembrie 2018, a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru omor.
Crima din Ajunul Crăciunului
Un bărbat a fost bătut şi ucis în urma unui conflict izbucnit, în Ajunul Crăciunului, la Pecica. În jurul orei 22.00, într-o locuinţă din Pecica, a avut loc un conflict între trei bărbaţi de 22, 24 şi 47 de ani. În urma altercaţiei, bărbatului de 47 de ani i-a fost tăiat gâtul de unul dintre agresori.
Tânărul de 24 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă de reţinere, iar în urma prezentării magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. „Am început urmărirea penală şi a fost pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunea de omor”, a declarat Pavel Palcu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.
Cei doi agresori au mers la locuinţa victimei împreună cu o tânără, iar bărbatul de 47 de ani ar fi intrat în conflict cu aceasta, pe care ar fi încercat să o agreseze după ce ea a refuzat să întreţină relaţii sexuale cu el. În acel moment, cei doi tineri l-au bătut până i-au rupt coloana vertebrală, după care tânărul de 24 de ani a luat un cuţit şi i-a tăiat jugulara.

Recomandările redacției